Skønhed
8. oktober 2024

Redaktionen tester 11 fugtgivende serum – og en har en ingrediens, du aldrig har hørt om, men gerne vil kende

I de kommende kolde måneder er fugt alfa og omega for at holde huden frisk og næret. På femina-redaktionen har vi derfor testet 11 fugtgivende serum til alle hudtyper – og nogle udmærker sig særligt.
Af: Redaktionen
femina tester fugtgivende serum

Foto: Unsplash

Denne artikel indeholder sponsorerede links

femina tester

femina tester er et format, der udkommer hver måned, hvor vi udvælger en produktkategori indenfor hår, makeup eller hudpleje og efterfølgende tester det. Vi vurderer produkterne på baggrund af konsistens, duft og oplevet effekt. Vi udvælger produkter fra forskellige mærker og i forskellige priskategorier.

Alle produkter er modtaget som presseeksemplarer sendt til redaktionen.

Det er ansatte på feminas redaktion, der tester produkterne og efterfølgende skriver om produktet.

Honey ‘Hydra Serum’

Som en ægte skabsbeautynørd (eller skulle jeg sige beautyskabsnørd) har jeg prøvet mange sera. Men få har blæst mig så meget bagover som danske Honeys ’Hydra Serum’, der forståeligt nok har vundet en lille række priser. Serummet er tykt, ja nærmest olieagtigt i sin konsistens, dog uden at efterlade en fedtet eller olieret fornemmelse i ansigtet. Til gengæld lapper min hud de nærende ingredienser som niacinamid og hyaluronsyre (begge kendte for deres særligt fugtgivende egenskaber) i sig, og serummet udgør den perfekte, bløde base for at give ansigtet en kærlig omgang med en gua sha, som også arbejder serummet godt ind i huden. Efter en måneds brug kan jeg kun sige, at min hud er velnæret, og jeg har skruet gevaldigt ned for ansigtsmakeup… og jeg har ikke ændret andet i min hudpleje, så derfra kan man jo selv drage konklusioner.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/honey.jpg

Foto: PR

Honey, 560 kr., kan købes her

Filorga ’Hydra-Hyall Hydrating Plumping Serum’

Det, der har gjort mig mest begejstret ved produktet, er selve flasken. Og den ér smart. Ved at trykke på låget af den lille elegante flaske doseres en passende mængde serum hver gang. Det fungerer - og det er jo ærlig talt ret fedt, at man ikke spilder de - temmelig dyre - dråber.

Duften minder mig om et ungdomsværelse i 90'erne. Den er ret kraftig, og stensikkert no-go for parfumeallergikere.

Effekten er svær at vurdere, og det eneste jeg kan sige med 100 procents sikkerhed er, at den i hvert fald ikke har gjort noget negativt for min hud.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/filorga.jpg

Foto: PR

Filorga, 475 kr., kan købes her

KIEHL'S ‘Ultra Pure High-Potency Serum 1.5% Hyaluronic Acid’

KIEHL'S ’Ultra Pure High-Potency Serum 1.5% Hyaluronic Acid’ gør det, den skal - og den gør det hurtigt. Allerede efter en uges brug føles min hud mere hydreret og smidig. I modsætning til andre hyaluronsyre-serummer, der ofte fordamper hurtigt, har denne en perfekt balance – den bliver på huden længe nok til, at man nemt kan fordele den på ansigt og hals. Når den er absorberet, efterlades huden blød uden nogen klistret fornemmelse. Pipetten sikrer desuden en præcis dosering hver gang.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/kiehls.jpg

Foto: PR

Kiehl’s, 250 kr., kan købes her

Rudolph Care ’Firming Perfector Serum’

Jeg er generelt fan af Rudolph Cares produkter, og dette serum skuffer bestemt ikke. Med den velkendte og milde signaturduft fra Rudolph Care er det en lækker oplevelse at smøre serummet i ansigtet, og så klistrer den ikke. Dertil absorberes den hurtigt i huden, hvilket er et plus i min bog, så man forholdsvis hurtigt kan gå til næste trin i rutinen i form af dag- eller natcreme.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/rudolph.jpg

Foto: PR

Rudolph Care, 995 kr., kan købes her

Woods_ ’Intense Hydra Serum’

Intense Hydra Serum fra Woods_ har en lidt vandet konsistens, som jeg lige skulle vænne mig til, men den ligger sig flot på huden og giver et ikke-fedtet naturligt look. Jeg har brugt den cirka hver anden dag, fordi ellers føler jeg, at den er for fugtgivende, men når de rigtig kolde måneder rammer, så vil den passe perfekt ind i en vinterrutine og fugte kinderne godt igennem.

Jeg kan godt lide, at den er uden parfume, og den dufter virkelig af ingenting. Det er som at smøre lidt køligt (tyktflydende) vand i ansigtet og ‘vups’, så er huden fyldt med fugt - let! Det skal derfor også siges, at hvis man gerne vil have den lidt ‘varme’ oliefornemmelse, så er det ikke den her serum, man skal vælge. Jeg synes dog det trækker ned, at den kun indeholder 20 ml. og den derfor er alt for hurtigt væk igen.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/woods.jpg

Foto: PR

Woods_, 500 kr., kan købes her

Mantle Skin ’The Hydra Serum’

Svenske Mantle, der i 2020 blæste til tops på skønhedsmarkedet med produkter med den ’nye’ superingrediens CBD som deres hero, har siden lanceringen ikke sovet i timen. Der kommer kontinuerligt flere produkter til, og seneste skud på stammen er ’The Hydra Serum’. Her er det ikke den trofaste CBD, der spiller hovedrollen, men en helt ny, og tilmed patenteret ingrediens, vandmandsmucin. Hvis du tænker ”hvad?”, så er er det en dybt fugtgivende og kollagenforstærkende ingrediens, som har evnen til at binde vand i huden tre gange mere effektivt end hyaluronsyre. Intet mindre. Og mærker man det? Om man gør. Det gel-agtige serum tager et par sekunder at suge op i pipetten, men herfra er der umiddelbar fugt, når den kommer i ansigtet. Den suger direkte ind i huden som efterfølgende føles gennemfugtet og mættet – uden hverken at skinne eller have et synligt lag produkt på huden. Så hurra for vandmandsmucin – det håber vi på mere af.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/mantle.jpg

Foto: PR

Mantle Skin, 490 kr., kan købes her

Clinique ‘Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate’

Cliniques ’Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate Serum’ er parfumefrit og fugtgivende med geléagtig konsistens. Den er let at påføre og trænger hurtigt ind i huden uden at være klistret, som jeg har oplevet andre serumer være. Den er ikke for længe om at tørre efter man har påført den, så man kan hurtigt efter supplere med ansigtscreme.

Indholdet holder længe, da 1-2 pump er nok til hele ansigtet og er derfor, vil jeg sige, en god og langtidsholdbar hverdagsserum til prisen.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/clinique.jpg

Foto: PR

Clinique, 345 kr., kan købes her

CeraVe ’Hydrating Hyaluronic Acid Serum’

Jeg er faktisk ret vild med dette serum, især fordi konsistensen minder mere om en creme end en ’almindelig’ serum. Den er nem at påføre og fordele, klistrer ikke og absorberes hurtigt. Og så er den parfumefri, hvilket er et plus i min bog. Den lover at efterlade huden blød, glat og opfrisket, og det synes jeg, den lever op til. Men jeg kan endnu ikke vurdere, om den har gjort en synlig forskel på min hud.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/cerave.jpg

Foto: PR

CeraVe, 145 kr., kan købes her

The Ordinary '100% Plant Derived Squalane Serum'

Serummet kommer med en pipette, der gør det let at påføre et par dråber i ansigtet. Den skal lige varmes op, og så er den let at fordele. Efter et par minutter trænger den tilpas ind til, at jeg kan påføre min natcreme. Den har virkelig fugtet min hud godt om aftenen, og jeg kan se en forskel idet min hud ser mere jævn ud, efter jeg har brugt den regelmæssigt.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/the-ordinary.jpg

Foto: PR

The Ordinary, 96 kr., kan købes her

Drunk Elephant ’B-Hydra - Intensive Hydration Serum’

Jeg har et par sera, som jeg altid vender tilbage til. Denne gang bliver muligvis ikke en undtagelse, for jeg var ikke så imponeret over dette serum. Det var blødt og rart at påføre i ansigtet – og det tilførte også fugt til min hud - men jeg fik desværre også små urenheder og irriteret hud.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/drunk-elephant.jpg

Foto: PR

Drunk Elephant, 399 kr., kan købes her

The INKEY list 'Hyaluronic Acid Serum'

Selve serummet har en forholdsvis tyk konsistens, sammenlignet med andre serummer, jeg har prøvet. Konsistensen er både en fordel og en ulempe – det føles nemlig rigtig rart, men samtidig er den også lidt længere tid om at absorberes.

Selve emballagen er dog ret irriterende, da den minder mest af alt om en shampoo i rejsestørrelse. Det betyder, at jeg ofte har fået mere produkt ud, end jeg havde brug for.

Jeg ville faktisk have gættet på, at den er dyrere, end hvad den er, og jeg synes derfor, man får en god serum for pengene. Hvis ikke det var for emballagen, kunne jeg derfor godt finde på at købe den igen.

https://imgix.femina.dk/2024-10-08/the-inkey-list.jpg

Foto: PR

The INKEY List, 90 kr., kan købes her

Læs mere om:

Læs også