Popkultur
9. oktober 2024

Ny rapport: Dét vil danskerne allerhelst se på skærmen

Tredje kvartals streamingtal viser med al tydelighed, at ét tema altid kan få danskerne til at tænde for tv’et
Af: Nikolaj Kesting
tv2 rapport danskernes streamingvaner

Foto: DR/Snowman Productions

Der er fortsat vækst i streamingmarkedet i Danmark, hvor TV 2 Play, DRTV og Netflix er de tre mest fortrukne tjenester.

I tredje kvartal af 2024 er de tre streamingtjenester vokset med seks minutters tv-tid sammenlignet med samme periode sidste år.

Det skriver TV 2 i deres kvartalsmæssige streamingrapport.

Ser man på alle streamingtjenester i Danmark, er fremgangen samlet set på tre minutter. I gennemsnit streamer hver dansker en time og 14 minutter dagligt.

Dykker man ned i, hvilke programmer, dansken knalder på flimmerkassen derhjemme, er det tydeligt, at specielt et tema går igen.

Amors berømte pil synes nemlig at drage danskerne til skærmen, som få andre ting formår det.

Hos DR1 har ”Gift ved første blik” haft et gennemsnitligt seertal på 991.000, mens TV 2’s ”Landmand søger kærlighed” har draget 787.000 seere til streamingplatformene i gennemsnit.

Det må siges at være godkendt, når man endda tager i betragtning, at programmerne kører på henholdsvis 10. og 11. sæson.

Også på Netflix har succesen ”Love is Blind: UK” befundet sig i top 10 over mest sete programmer i en fire ugers periode.

- At sensommeren og efteråret står i kærlighedens tegn for tv- og streamingmarkedet, er der som sådan ikke noget nyt i. Men hvor vi over en længere programrække ofte kan spotte en aftagende interesse, er der i år fremgang på tværs af de her datingprogrammer. Det vidner ikke kun om stærke programformater med tydelig fremdrift og fængende relationer mellem de medvirkende, men også om at jagten på kærligheden kontinuerligt fanger danskernes interesse, forklarer Sofie Bruun, der er Head of Market & Audience Insights i TV 2.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og hør der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også