Bolig
11. oktober 2024

De havde et særligt kriterie, da de ledte efter bolig

Hos Camilla og Kalle hersker der en kunstnerisk energi, som udfolder sig i det store, atelieragtige leverum.
Af: Kristinna Andreasen
Camilla har en forkærlighed for ting med et utraditionelt udseende. Det må gerne være lidt skørt og aldrig for perfekt

Foto: Mia Mortensen

Camilla Lovmand og kæresten Kalles lejlighed ligger i en gammel, gul købmandsgård med charmerende bindingsværk og gamle svalegange.

Det hele er fredet, så lejligheden har selskab af over tre meter til loftet, store træbjælker, vinduer med forsatsruder og patinerede messing­anverfer samt rustikke murstensvægge.

Camillas ønskede sig faktisk bare ét stort, lyst leverum, så for hende var det helt ideelt, at det eneste rum i lejligheden er soveværelset, som er bygget op omkring gamle ruder.

– Da vi indledte vores boligjagt, søgte vi efter et sted med store rum. For min skyld måtte det gerne have været endnu større. Jeg synes nemlig, det giver sådan en fed effekt med luft til at kunne udfolde sig i sit eget hjem. Det giver mig en fornemmelse af, at jeg træder inden for i et galleri, hvor hvert møbel og kunstværk har sin egen plads, siger Camilla.

Når det kommer til parrets møbler, er harmoni det kompromisløse kriterie.

https://imgix.femina.dk/2024-10-09/lovmandart_11.jpg

Ethvert møbel skal vægtes lige højt på funktion, design og sjæl, mener Camilla, der har det modsat med kunstobjekterne og småinteriør, der gerne må være æstetiske og vække lysten til at røre og rykke rundt.

– Alting er altid i proces, vi bliver aldrig færdige, hvilket heller ikke er mit mål. Hvis jeg gerne vil have en ny farve eller noget andet kunst på væggene, så er det ikke så farligt at ændre på tingene. Jeg har så mange idéer og elsker at være i udvikling, siger hun.

Blandet andet har parret fået Camillas morfar til at bygge en skrivebordskasse i fyrretræ, så en Playstation med mange ledninger kan gemmes af vejen.

– Det er fedt at kunne udtænke noget, som passer perfekt til lige præcis vores behov, og som samtidig er skabt til rummet. Sådanne løsninger er der brug for, når vi lever i ét stort og åbent rum, påpeger Camilla.

Hun bruger meget af sin tid ved det store spisebord til at skabe kunst, som får lov til at pryde hjemmet.

Her bor

Camilla Lovmand, 27 år, grafiker, blomsterbinder og kunstner, med kæresten Kalle, kok og restaurantejer. Lejligheden er beliggende i en købmandsgård fra 1800-tallet på 77 m² i hjertet af Aarhus.

Følg Camillas kunstunivers på @lovmandart.

For Camilla betyder det kreative, at hun finder ro og selvtillid til at kunne udvikle sig selv.

Hun har i dag det kreative univers LovmandArt.

Der er skabt plads og luft i hjemmet, hvilket giver ro til at kunne fordybe sig i kreative projekter og invitere gæster på Kalles middag.

Bordet er fundet på DBA, mens stolene er en blanding af arvestykker og Børge Mogensens Folkestol.

Foto: Mia Mortensen

Frem med de små nips

Bor du luftigt, men vil gerne have hygge og personlighed, skal du vise dit fineste nips frem på åbne hylder, vindueskarme og andre ledige pladser. Vær ikke bange for at mikse ting med forskelligt udtryk.

https://imgix.femina.dk/2024-10-09/Miss-%28Desktop-Wallpaper%29-2.png
  1. Farvevalgene i lejligheden er gennemtænkt og forsøgt parret på tværs. Køkkenet er malet i farven ”Bornholm” fra Color Stories.
  2. Camilla kan lide småting, her køkkeninteriør i forskellige materialer og farver, der gerne må stå fremme og pynte.
  3. Den gamle snedkererede skænk er fundet på DBA og sat op med sokkel, ramme og bordplade, som er malet i samme farve som væggen for at skabe en integreret løsning.
  4. På det lille badeværelse har de daglige skønhedsritualer fået selskab af lidt badeværelseskunst i rammen lavet af papmaché.

Soveværelset er bygget op omkring gamle ruder, der bringer lys til den lille entré. Det giver samtidig god opbevaringsplads under loftet ud mod entréen

Soveværelset er bygget op omkring gamle ruder, der bringer lys til den lille entré. Det giver samtidig god opbevaringsplads under loftet ud mod entréen

Foto: Mia Mortensen

Denne artikel blev første gang bragt i SØNDAG 38/2024, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også