Hår
17. oktober 2024

Bruger du glattejern eller krøllejern? Så bør du følge dette råd fra frisøren

"Jeg synes, mange sjusker med det her, og det er dumt, for det er egentlig en simpel sag, siger kreativ direktør hos den norske frisørkæde Adam og Eva.
Af: Af Malin H. Haugan
Haarstyling

Foto: Unsplash

Jeg ved godt, at det ikke er godt for håret, men flere af os bruger stylingværktøjer med varme flere gange om ugen – måske endda dagligt. Glattejern, krøllejern og varmebørster er blot nogle af dem, jeg har i min skuffe.

Langt de fleste mennesker har indset, at varmebeskyttelse af håret er vigtigt for ikke at skade det mere end højst nødvendigt, men det er noget, som ikke alle ved.

Ligesom mange andre hårtips så jeg dette første gang på TikTok. Og hvis vi skal tro videoerne, er der store forskelle på et rent og snavset glattejern eller krøllejern.

Det norske medie KK har spurgt to eksperter, om der er hold i tesen.

– Det er så vigtigt at vaske glattejernet og krøllejernet! Ikke at vaske stylingværktøjerne fører til spaltede spidser, hakkende krøller og hår bliver super hurtigt fedtet. Det skyldes, at produkter, olier og bakterier er opbygget på glattejernet over tid , siger frisør og TikToker Isabella Schack.

Kreativ direktør hos den norske frisørkæde 'Adam og Eva', Eirik Thorsen, mener også, at man skader hårstråene, hvis stylingværktøjet har en belægning bestående af alt fra rester af stylingprodukter, snavs og forurening til fedt fra håret. Og det er heller ikke hygiejnisk, tilføjer han.

– Jeg synes, mange sjusker med det her, og det er dumt, for det er egentlig en simpel sag, siger Thorsen.

– Så hvordan gør man det?

Ifølge Schack skal glattejern og krøllejern vaskes helt op til to til tre gange om måneden.

Thorsen ville derimod bruge en blød børste eller en klud til at fjerne hår- og produktrester.

– Brug eventuelt en klud med varmt vand og mild sæbe og tør forsigtigt pladerne af. Tør af med en ren, fugtig klud for at fjerne sæberester og lad det lufttørre.

Thorsen tilføjer også, at stylingværktøjet vil fungere meget bedre, hvis det er rent, og at man ikke skal over det flere gange.

Denne artikel blev første gang bragt af KK.no, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også