Træning og kost
19. november 2010

Brød er godt - men vælg det rigtige

Du må gerne spise brød, men pas på! Pas dels på, at du ikke får for meget og dels, at du spiser den rigtige type brød, for der er stor forskel
Af: af SlankeDoktor.dk
https://imgix.femina.dk/media/5250484cea7041f795f1bc5f85206133.jpg

Rugbrød er bedre end franskbrød
Ernæringsmæssigt skal brødet helst have mindst 8 g kostfibre pr. 100 g og ikke mere end 5 g fedt pr. 100 g. Det vil sige, at rugbrød og groft brød er bedre end franskbrød og andet hvidt brød. Ofte er brødet fra producentens side "pustet op", således at 100 g fylder dobbelt så meget, som det gjorde "i gamle dage".
Det betyder, at man skal spise dobbelt så mange skiver for at blive mæt og hertil dobbelt så meget pålæg. Derfor bør man lægge mærke til, om brødet har en god vægtfylde.

Allerbedst er det at bage selv. Rugbrød kan dog stadig findes i en rigtig god kvalitet, men grovbrød er svært at finde fiberrigt. Fiberrigt grovbrød/boller bør bages med mindst 1/3 mel som grovmel - fx grahamsmel, fuldkornshvedemel, speltmel eller rugmel, så er det meget sundere og mætter i længere tid.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/03ab65b9b3574e638ab7229648c61e9c.jpg

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/0648dce7366d4b8e9eb33e2d267af8a1.jpg

Køb i femina-
shoppen.dk
uden at mærke det
Forbrænd kalorier - forbrænding
5 tips til kalorie-

Læs også