Hvordan stopper jeg besættelsen af min venindes liv?
Dagens lytter er besat af sin tidligere venindes liv. De snakker ikke længere sammen, men i dagligdagen på gymnasiet holder de begge øje med, hvem hinanden er venner med, hvilke fester de bliver inviteret til, hvad der sker på Instagram.
Listen er lang og har stået på siden folkeskolen.
Men for lytteren fylder den interne konkurrence så meget, at hun ikke længere kan være ‘sit autentiske jeg’ i hverdagen på gymnasiet. På selv den dårligste off-dag føler hun sig nødsaget til at finde smilet frem for at kunne opretholde idéen om, at hun har det perfekt.
112 For Venskaber
SPONSORERET l En del af serien:
Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et venskab blive til fra ingenting.
Samtidig gør de deres bedste for at hjælpe dig, der lytter med, med dine venskabs-spørgsmål.
Dette er ‘112 For Venskaber’ - din venskabsambulance.
“Det er ligesom at have en ekskæreste, som du føler, du skal være smuk for hver dag, se glad ud og have overskud. Det er jo ikke til at holde ud,” pointerer Maria Jencel.
“Jeg føler, at det er ekstremt genkendeligt, og jeg tror, at mange har prøvet at have de følelser på den ene eller anden måde,” siger Ida-Sophia.
Men hvad stiller man op med det?
Fake it till you make it
Maria Jencel har et klart og tydeligt råd til lytteren. “Prøv at gå helt kontra på det, og slip det fuldstændig,” lyder det.
Det kan måske lyde banalt eller lettere sagt end gjort, men pointen er, at hvis du gør dig umage med kun at fokusere på dig selv, dine venner, dine weekender og kun dit liv i en afgrænset periode på eksempelvis 14 dage, så vil det automatisk føles mere naturligt at fortsætte med det bagefter.
“Også selvom det kan føles svært, unaturligt og grænseoverskridende pludselig at være ‘sit autentiske jeg’ i de ellers så indgroede vaner, men det er præcis derfor, at du må “Fake it till you make it”, siger Maria Jencel.
Det bliver nemmere med tiden, og i virkeligheden er det sådan, at du i sidste ende vil få følelsen af at have “vundet”.
“Hvis du er ked af det, så vær ked af det. Hvis du kan være dig selv, have gode venner og samtidig have en off-dag, så har du vundet,” konkluderer Maria Jencel.
Har du et venskabsdilemma, som du gerne vil have, at vi vender i podcasten, så skriv en mail til os på 112forvenskaber@heartbeats.dk