Mad
26. november 2024

Kostvejleder: Derfor bør du drikke te til din mad

Kostvejleder Sandra Hiort udfordrer dig til at udforske teens verden mere, blandt andet ved at drikke mere te til maden.
Af: Sandra Hiort, MåBra. Oversat af redaktionen
unsplash_

Foto: Unsplash

Måske er du allerede en af ​​dem, der godt kan lide at krølle sammen på sofaen med et tæppe og en kop te? Te er jo ikke kun godt og varmende, når man er lidt frossen. Det indeholder også flere stoffer, der er gode for helbredet. Herunder antioxidanter. Men der findes mange forskellige slags te.

Det er frem for alt grøn te, hvid te, men også rooibos, som indeholder en masse antioxidanter. Antioxidanterne modvirker frie radikaler, som styrker vores immunforsvar.

Der er også mange sundhedsanprisninger omkring te, som ikke alle er bevist i forskning. Alt fra, at det hurtigt pifter os op til, at det øger forbrændingen og har positive effekter på både blodsukker og hukommelse. Det siges også, at grøn te kan modvirke dårlig ånde. Om det er sandt eller ej, må du selv prøve...

Te kan også være en god erstatning for søde eller alkoholiske drikke til maden. Hvis du normalt drikker sodavand, kan te være en rigtig god erstatning. Så får du gode stoffer uden unødvendigt sukker. Te kan også serveres både varm og kold, og kan skænkes og pyntes meget smukt. Men måske frem for alt er det godt!

Te der passer godt til fiskeretter

Start for eksempel med at prøve forskellige typer te med forskellige fiskeretter. Måske til en poke bowl eller til sushi? En fyldigere te med en kraftig smag kan være god til en hvid fisk.

Brug lidt ekstra penge på at købe te, som du virkelig kan lide, i en tebutik. Alternativt, hvis du vil slippe billigere, så lav din egen urtete. Fx på mynte eller citronmelisse. En anden mulighed er at lave te af bær, blåbær for eksempel.

Ønsker du iste med en mere frugtagtig og fyldig smag, men med mindre bitterhed, kan du koldbrygge den, altså lade den stå og trække længe i koldt vand.

Hvid te, som ofte er lidt venligere, kan passe godt til mere luksuriøse retter. En mørkere te kan være god til stærkere retter. Tør at prøve dig frem og begynd at lege med smag.

Denne artikel blev første gang bragt af MåBra, der også er ejet af Aller Media. Dette er en oversat og redigeret version.

Læs mere om:

Læs også