Bolig
24. november 2024

Sådan organiserer du køleskabet og køkkenskabet – uden at købe noget nyt

Det kan være svært at få et klart overblik over madvarerne, når alt ligger blandet sammen. Vi hjælper dig med at organisere køleskabet og køkkenskabet med nogle enkle tricks – og samtidig reducere madspild!
Af: Louise Wibergh Lenti
Køkkenorganisering

Foto: Valerii Honcharuk

Hverdagen kan være rigtig stressende indimellem, og når vi kommer hjem, har vi brug for at kunne falde til ro og slappe af.

Der skal være en følelse af harmoni.

Et rodet skab og et uorganiseret køleskab kan få den harmoniske følelse til at forsvinde hurtigere, end du når at hænge jakken op i gangen.

Men fortvivl ikke! Her kommer nogle tips til, hvordan du kan organisere i køkkenet – uden at skulle købe en masse nye ting.

Sådan organiserer du bedst i skabet

  1. Ryd op. Et almindeligt problem med vores skabe er, at vi har tendens til at opbevare ting, vi ikke bruger. D

    et første, du bør gøre, er derfor at tage alt ud og gennemgå, hvad der er gammelt og kan smides ud.

    Benyt lejligheden til at tørre alle overflader af, mens skabene er tomme.

  2. Sorter. Derefter kategoriserer du dine varer i sektioner.

    Det kan være dåsemad, forskellige typer pasta, krydderier og saucer, snacks osv.

    Her vælger du selv, hvad der virker mest logisk for dig. Skal smagsgivere stå samlet, eller skal de opdeles i sødt, salt og surt?

  3. Genbrug glas. Syltetøj, salsa, babymad og syltede varer kommer ofte i glasbeholdere.

    I stedet for at smide dem i genbrugscontaineren, når de er tomme, kan du med fordel vaske dem og bruge dem til opbevaring i skabet.

    Det bliver både pænt, du får et bedre overblik, når noget er ved at være slut, og det er lettere at holde rent.

  4. Tænk som i butikken. I butikker placerer man de ældste varer forrest og fylder de nye varer bagved. Gør det samme derhjemme i skabene!

    På den måde mindsker du risikoen for at smide noget ud, fordi det er blevet gammelt, mens det har stået gemt bag andre varer.

Optimer dit køleskab

Når det kommer til køleskabet, kan du på mange måder tænke som i skabet.

Ryd op i det, der ikke længere bruges, sorter dine varer i forskellige kategorier, og placer de ældste varer foran.

Placeringen i køleskabet betyder faktisk noget, og der er nogle gode tips at følge.

Øverste hylde har tendens til at være den varmeste, så her er det godt at opbevare smør, ost og andre pålæg.

Frugt og grønt trives også bedst øverst i køleskabet, da det kan blive for koldt for dem længere nede.

På de nederste hylder passer temperaturfølsomme varer bedst, såsom kød, fisk, madrester og mælk.

Mange af os vælger måske at opbevare mælken i køleskabsdøren, men der er temperaturen mest uregelmæssig.

Her er det bedre at opbevare varer med en naturlig lang holdbarhed, såsom marmelade, chilisauce, ketchup og juice.

Når du optimerer dit køleskab, øger du chancerne for, at dine varer holder længere, og du får et bedre overblik.

Det er en gevinst for både dig, pengepungen, miljøet og hjemmets harmoni.

Denne artikel blev første gang bragt af allas.se, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:

Læs også