Brug dine pantpenge – og 7 andre råd til at komme i gang med at investere
Foto: Frederikke Bjerre-Flyvholm
1. Gør det simpelt for dig selv ved at starte ét sted med dine investeringer - og udbyg hen ad vejen, når du får mere erfaring og viden. Risikoen ved at ville det hele på én gang er, at du overvældes af alt det, du skal vide, og måske slet ikke kommer i gang
2. Forstå hvad du investerer i, for så er det nemmere at forsvare det i tider, hvor aktiemarkedet er nedadgående. Jeg vil fx gerne kunne forstå forretningensidéen/produktet og tro på, at selskabet har en samfundsmæssig berettigelse i fremtiden
Mine penge
Kvinder får mindre i løn end mænd for samme arbejde. De har lavere private formuer, og når de bliver mødre, straffes de økonomisk - det rammer blandt andet deres pensionsopsparinger.
I artikelserien ‘Mine Penge’ sætter femina fokus på den økonomiske kløft mellem mænd og kvinder. Vi taler i første del med kvinder, der har valgt målrettet at investere deres opsparinger som et skridt mod økonomisk ligestilling og uafhængighed.
3. Investér drypvist - også selvom du har en sum penge, du gerne vil have investeret. Vi lærer rigtig meget om os selv som investorer, når vi først er i gang, og brug den læring til at lave en investeringsstrategi, der passer til dig
4. Køb og behold. Hvis du køber/sælger for ofte, risikerer du at misse afkastmuligheder, og du bruger for mange penge i gebyrer for køb og salg.
5. Læg ikke alle æg i én kurv, men diversificér din investeringsportefølje. Hvis du spreder din risiko godt ud, er du også bedre rustet til uvejr på aktiemarkedet
6. Start småt. Man kan komme langt for pantpenge, eller penge tjent ved salg af brugte bøger, børnetøj eller andet. Når man bruger penge fra fx pant, føler du ikke, det er dine, og det gør det lettere at bruge dem på investering.
7. Begynd gerne med en månedsopsparing på en investeringsplatform. Den handler automatisk for dig og du behøver derfor ikke selv tage stilling hver måned.
8. Sug viden til dig. Lyt til podcasts om investering som Millionærklubben på Euroinvestor eller Nordnets investeringspodcast, Børsens Morgenbriefing Podcast og podcasten Ophelia Invest Talks podcast, eller læs bøger som “Sæt kursen” af Louise Fredbo-Nielsen.