Skønhed
7. februar 2025

Sådan får du din bikinivoks til at gøre markant mindre ondt

Ja, det er faktisk muligt.
Af: Rose Maria Behavý
intimbarbering

Foto: Unsplash

Langt de fleste, der har prøvet at blive vokset eller fået sugaring ‘dernede’ ved, at det sjældent er den slags salonbesøg man ligefrem glæder sig til.

Det gør sagt på pænt dansk naller.

Huden er sart, voksen er varm, hårene er stride og man ligger meget blottet. Situationen og kombinationen er på ingen måde optimal. Alligevel er bikinivoks eller brazilians en løsning, mange, der ynder at fjerne hår, tyr til i stedet for barbering, der, trods de mere afskærmede og private forhold, er mindst ligeså irriterende for huden i det intime område.

Men hvorfor skal det absolut gøre så fandens ondt at få fjernet sin kønsbehåring - og er der overhovedet noget man kan gøre for bare at dulme smerten en lille smule?

Svaret er ja. Der er hjælp at hente mod (nogle af) smerterne, og dem lister vi her.

Faktisk begynder forberedelserne til din (mindre) smertefulde bikinivoks allerede lang tid inden din næste aftale.

4 ting, du skal være opmærksom på inden din behandling

1. For det første skal dine hår nå at vokse sig lange nok, inden de rives ud ved roden med varm voks. Er de for korte, får voksen ikke ordentligt fat og hiver i værste fald huden med af. Nej tak. Din kønsbehåring skal gerne have samme længde som et riskorn - og lad være med at trimme hårene inden dit besøg. Lad de professionelle om det.

2. Dertil skal du sørge for regelmæssigt at fugte og eksfoliere huden, der har været og skal vokses. Er huden og hårene i det intime område velplejede og gennemfugtede sikrer, at hårstråene ikke knækker i voksprocessen, og huden giver bedre slip på voksen. Ergo, færre riv. Husk også at bruge en body scrub i området dagen inden din voksbehandling for at fjerne døde hudceller og undgå indgroede hår.

3. Når dagen så oprinder for din aftale, så kan du med fordel vælge at lade kaffen stå. Koffein trigger dine nerver, øger din hjerterytme, og øge din blodgennemstrømning, og det gør alt sammen, at du er mere sensitiv overfor smerte.

4. Det lyder som en klichée, men når du ligger på briksen, så er det bedste du kan gøre at arbejde med din vejrtrækning. Spænder du op i hele kroppen bliver det sammenlagt til en ubehagelig oplevelse, men trækker du vejret ned i maven og ånder langsomt ud, når det gør mest ondt, kan du komme langt med din smerteterskel. Og hjælp gerne din behandler med at holde huden stram - så går alting lettere.

5 ting, du skal være opmærksom på efter din behandling

1. Undgå eksempelvis motion, hvor du sveder, da dine porrer er åbne og modtagelige for bakterier, og friktionen fra tøjet mens du træner kan give irritation.

2. Undgå desuden at gå i varme bade i et par timer efter behandlingen og undgå selvbruner, sauna, jacuzzi etc i 24 timer - og hold dig fra at plukke eventuelle løsgængere ud med en pincet. Det gør ofte mere skade end gavn.

3. 24 timer efter behandlingen kan du gå i gang med at eksfoliere området dagligt. Brug en kombination af korn-eksfoliering og syreeksfoliering (gerne salisylsyre) og husk altid at bruge fugtighedscreme efterfølgende.

4. Sørg desuden for at finde en regulær rytme for dine behandlinger, så håret når at vokse ud, men ikke blive alt for langt.

5. Et sidste tip er at planlægge dine behandlinger efter din menstruation. Optimal set bør du ikke blive vokset fem dag før og fem dage efter din menstruation, da kroppen er mere sensitiv i denne periode.

… og husk: Voks er ikke for alle, og måske er der noget andet, tredje eller fjerde der fungerer bedst for dig. Og måske vil du helst bare lade håret stå, som det er, og det er også helt ok.

Læs mere om:

Læs også