
Maria Fantino med opfordring: "Nyd at du er midt i det hele – også selvom det føles rodet"

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Når Maria Fantino rammer 30 somre den 4. maj, gør hun det ikke med frygt – men med lettelse.
For selvom trediverne for mange lyder som noget, man skal forholde sig til med alvor og anti-rynkecreme, ser Maria Fantino det som en milepæl, der faktisk føles som en god ting.
Det fortæller hun i et interview med Her og Nu.
Det sidste årti har nemlig været fyldt med store spørgsmål, forvirring og en hel del eksistentielle kriser. Hvem er jeg? Hvad skal jeg? Hvor er jeg på vej hen? Den slags, som alle i tyverne har smagt på, men sjældent føler sig færdige med.
Og netop derfor glæder hun sig til, at det næste kapitel starter. Hun har fået nok af ideen om, at det er i tyverne, man skal toppe.
- Vi snakkede hele tiden om, at vi var gamle - jeg var toogtyve, jeg var treogtyve - og vi snakkede om, hvor gamle vi var. Jeg var lillebitte, du er lillebitte - du er ung, du er dejlig, du er lækker.
- Dine bryster sidder garanteret skidegodt, nyd nu bare den alder, du er i og lad være med at panikke over, at du er gammel. Det er noget af det eneste, vi ikke kan ændre det. Det er, at vi bliver ældre. Du skal bare nyde det, siger hun.
Maria indrømmer, at hun selv havde en snert af panik, da trediverne begyndte at nærme sig. Men den panik er blevet afløst af noget andet: en følelse af ro og lidt mere stabilitet, både i hovedet og i hjertet.
Hvor tyverne ofte har været præget af tvivl, pengeproblemer og lidt for mange håbløse dates, ser trediverne ud til at være der, hvor tingene begynder at lande.
Og hvis du er 22 og allerede er begyndt at sige, at du “føler dig gammel”, så har Maria Fantino et klart budskab: Stop. Nyd det. Nyd at du er midt i det hele – også selvom det føles rodet. Det er du ikke alene om.
Denne artikel blev først bragt hos Se og Hør, som også ejes af Aller Media. Dette er en redigeret version.

Læs mere om:
Udvalgt indhold

Dater du en 'højrisikomand'? Mange siger, de aldrig har været så forelskede før

Anja kollapsede en sommerdag og troede, livet var slut. Det, hun oplevede, koster samfundet milliarder
