Brød og bagværk
8. februar 2011

Græskar-flutes

De let krydrede flutes har smag af græskarkerner. Har du en græskarkerneolie, er den dejlig at komme i, men alle andre olier kan bruges. Smager godt både friskbagt og ristet til al slags mad
Af: Susanne Palmqvist
Græskar-flutes

Foto: Anders Schønnemann

(3 stk.)
25 g gær
4 dl lunkent vand
3 tsk. salt
2 tsk. st. spidskommen
½ spsk. sirup/honning
150 g sigtemel
2½ dl græskarkerner, grofthakkede
2 spsk. græskarkerneolie (eller olivenolie)
ca. 300 g økologisk hvedemel (f.eks. fra De 5 Gårde)
Opløs gæren i vandet. Rør krydderier, honning, sigtemel, olie og hakkede græskarkerner i. Ælt resten af melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig og ikke alt for fast. Ælt den rigtig godt. Smør en skål med olie, og kom dejen i. Læg film tæt henover, og stil den i køleskab i mindst 6 timer, gerne til næste dag.
Tag den ud, og lad den stå i ½ time. Vip dejen ud på et melstrøet bord, og skær den i 3 stykker. Form dem med mel på hænderne til tre flutes. Løft dem over på en plade med bagepapir. Rids dem på skrå. Lad dem hæve i ½-1 time. Pensl med vand, og drys med mel eller græskarkerner. Bag flutene i en 225° varm ovn i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist. Kan fryses..

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/3032b13dc93b43c793dfd201b526ce46.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/77fd1c8ea68240a0b02959442feb8173.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/04b3f9d69b0e431d8c5a4e60a6b321a2.jpg

Læs mere om:

Læs også