Kylling med citron og svampe
Foto: Anders Schønnemann
(4 personer)
1 stk. stegeso
ca. 25 g udblødte, tørrede svampe (karljohanner)
eller 250 g friske svampe/mørke champignoner
2-3 gulerødder i stykker
10 små skalotteløg, pillede
2-3 fed hvidløg, pillede
1 stor, frisk kylling, ca. 1,3 kg
ELLER 8 kyllingelår og overlår
timian, salt og kværnet peber
2 hele nelliker
smør el. olie
ca. 3 dl tør hvidvin
1 dl hønsebouillon
1 økocitron i julienne
evt. lys saucejævner
TILBERHØR:
kogt perlespelt, bulgur, ris eller godt brød
Læg stegesoen i blød i koldt vand 1 time før brug. Hæld lunkent vand over svampene, hvis de er tørrede (se anvisning på pakken). Lad dem stå i ½ time. Hæld vandet fra. Gør alle urterne i stand. Tør kyllingen indvendig, og del den i 8-10 stykker med en tung, skarp kniv (eller god saks). Gnid skindet med krydderierne. Brun stykkerne godt på alle sider i lidt olie og smør. Læg dem over i stegesoen. Svits de hele løg, gulerødder og hvidløg i fedtstoffet, og fordel det omkring sammen med svampe (friske svampe brunes med). Hæld vin og bouillon over, så det dækker ². Læg tyndskrællet citron ovenpå sammen med lidt timiankviste, og læg låget på. Sæt det i en kold ovn, og tænd den på 200°. Lad den stå i ca. 1 time og 15 minutter. Tjek, at kødet er gennemstegt. Hæld evt. skyen over i en gryde (kog den op, og jævn den let). Hæld den tilbage over kødet. Servér kyllingen direkte i stegesoen med tilbehøret.
RELEVANTE LINKS