Løg- og æbletærte
Foto: Anders Schønnemann
Løg- og æbletærte
3 rødløg i tynde skiver
3 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olivenolie
1 æble i terninger
1 lille håndfuld plukket
timian
salt
ENDVIDERE:
3 plader butterdej
smør til formen
1 dl mælk
1 æg
100 g feta, smuldret
salt og peber
2 håndfulde bredbladet
persille, hakket
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt olie og eddike
Sautér løg og hvidløg i olivenolien i en stor, varm gryde. Lad dem stege stille og roligt i ca. 15 minutter, eller til de er bløde og gyldne. Tilsæt æble og timian, og lad det stege med i yderligere 5 minutter. Krydr med salt.
Læg butterdejspladerne, så de overlapper hinanden lidt, og rul dem lidt ud. Smør en 21 cm stor tærteform, og læg dejen i formen - gerne så den hænger lidt ud over kanten.
Pisk æg, mælk, feta, salt og peber og persille sammen, og vend de lune løg i massen. Fyld det hele i tærteformen, og bag den ved 180° i 30-35 minutter, eller til den er gylden og gennembagt.
Servér den varme tærte med salat vendt med en smule olie og eddike.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER