Pizza med chorizo
Foto: Anders Schønnemann
25 g gær
1½ dl lunet vand, ca. 37°
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olivenolie
1 dåse hakkede tomater (400 g)
2 tsk. tørret oregano
½-1 tsk. sukker
salt og peber
lidt olie til stegning
salt
200 g ferske chorizopølser
200 g champignoner i skiver
2 mozzarellaoste a 125 g, gerne bøffel-
50 g babyspinat
Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft mel og fint mel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Sautér hvidløget i lidt olivenolie; kom tomater og oregano på, og lad det småkoge i 10 minutter. Smag til med sukker, salt og peber. Sæt saucen i køleskab indtil brug.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Kom tomatsauce på pizzaerne, men ikke alt for meget, så de bliver svampede. Klip hul i pølserne, tryk farsen ud i små kugler, og fordel dem på pizzaerne, sammen med champignonerne. Top med stykker af mozzarella, og bag pizzaerne på de varme plader i den brandvarme ovn, én ad gangen.
Servér pizzaerne varme og toppet med babyspinat.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER