Små mandel-florentinere
Foto: Anders Schønnemann
Hak ikke mandlerne for meget, men lad stykkerne være store og synlige. Et tykt lag chokolade forhøjer bare nydelsen. Jeg bagte dem i en fast linseform med plads til 12 stykker. Bager du kagerne uden form, løber de ret meget ud og bliver helt tynde og nærmest blondeagtige.
Små mandel-florentinere: Sådan gør du
(ca. 20 små kager bagt i linseform)
175 g smuttede mandler
110 g smør
100 g sukker
1 spsk. sirup eller honning
1 spsk. flydende glucose
2½ spsk. hvedemel, ca. 30 g
2 spsk. piskefløde
fintrevet skal af 1 økocitron
ENDVIDERE:
100 g god mørk chokolade til overtræk
evt. lys eller hvid chokolade
Smut og hak mandlerne meget groft. Kom de øvrige ingredienser - undtagen citronskal - i en gryde, og varm det op under omrøring. Det skal kun lige koge op. Tag gryden fra varmen, og vend mandler og citronskal i. Smør formene rigtig godt, også op ad kanterne (selv om dejen også er fed!), og kom en skefuld dej i hver. Bag dem øverst i en 200° varm ovn i 6-10 minutter. Dejen skal koge op og skifte farve til lysebrun, så er de færdige.
Tag formen ud, og lad kagerne køle næsten helt af. Løsn dem forsigtigt med en kniv i kanten, og løft dem ud af formen. Lad dem køle helt af på rist.
Hak chokoladen, og smelt den i en lille skål over vandbad, til den akkurat er håndvarm. Overtræk halvdelen af hver kage med et tykt lag. Lad dem tørre på bagepapir.