Svampesuppe med pestobrød
Foto: Anders Schønnemann
(4 personer)
1 pakke svampe-miks, 250 g
evt. 150 g brune champignoner
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
20 g smør
1 tsk. paprika (stærk eller mild efter smag)
1 kvist frisk timian
2½ dl tør hvidvin eller rosé
1 dl hk. fl. tomater
2 stilke persille
6 dl hønsebouillon
1 dl cremefraiche 18 %
2 tsk. majsstivelse
salt og kværnet peber
2 spsk. hakket persille
TILBEHØR:
flutes i skiver, ristet
1 lille glas rød pesto
Rens svampene (brug så lidt vand som muligt), og skær dem i skiver eller mindre stykker. Gør de øvrige ting klar. Svits først løg og hvidløg i smørret, uden at de tager farve. Kom svampene ved, og rør, til de falder sammen. Drys paprika og timian over, og rør godt. Hæld vinen over, og lad det koge i et par minutter. Kom tomater, persillestilke og bouillon ved, og bring det hele i kog. Lad suppen simre under låg i ½ time.
Fisk persillen og timianen op. Rør cremefraiche og majsstivelse godt sammen (uden at det klumper), og kom det i suppen. Lad det koge igennem i 5 minutter. Smag til med salt og peber. Vend hakket persille i lige før servering. Servér sprøde stykker brød med pesto til.
RELEVANTE LINKS