Pocheret laks med agurkecreme
Foto: Anders Schønnemann
1 liter vand
3 dl hvidvin
1 bundt dild
2 tsk. salt
300 g laks i filet, uden skind
ENDVIDERE:
3 spsk. drænet yoghurt, 10 %
1 spsk. citronsaft
salt og peber
2 forårsløg i tynde skiver
1 agurk
TILBEHØR:
½ kg kogte nye kartofler
100 g blandet salat
Kom vand, vin, dildkviste (gem toppene til agurkecremen) og salt i en gryde, og bring det i kog. Del fisken i to, og kom den i gryden. Skru ned for varmen, og lad fisken stå i 5 minutter i lagen, lige under kogepunktet. Sluk for varmen, og lad fisken stå i yderligere 10 minutter. Rør imens yoghurt, citronsaft og salt og peber, hakkede dildtoppe og forårsløg sammen.
Skær agurken i små terninger, og vend den i dressingen. Smag til, og servér den lune laks med agurkecreme og nye kartofler
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER