Tomattærte
Foto: Anders Schønnemann
TOMATTÆRTE
1 rulle butterdej (250 g)
lidt olie til formen
1 rødløg i tynde skiver
1 bananskalotteløg i tynde skiver
500 g små tomater i grove stykker
1 spsk. hakket rosmarin
salt og peber
ENDVIDERE:
3 spsk. drænet yoghurt 10 %
1 æg
1 spsk. grov sennep
50 g fintrevet parmesan
100 g rucola
lidt olie og eddike
Læg butterdejen i en smurt, 21 cm stor form. Bag dejen ved 200° i 5-10 minutter. Vend rødløg, skalotteløg, tomater og rosmarin sammen, og krydr med salt og peber.
Pisk yoghurten med æg og sennep, og fyld massen i tærteformen. Kom tomatblandingen på, og top med parmesan. Bag tærten ved 200° i 40 minutter, eller til dejen er gennembagt.
Servér den varme tærte med rucola vendt med lidt olie og eddike.
Opskriften er til 2 personer
RELEVANTE LINKS