Muffins med banan, blåbær og hvid chokolade

Foto: Columbus Leth
60 g rørsukker
½ dl rapsolie
1 helt æg
¼ stang vanilje
½ meget moden banan
80 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 knsp. salt
½ tsk. natron
½ tsk. kanel
50 g frosne blåbær
50 g hakket hvid chokolade
ENDVIDERE:
1 form med plads til
12 minimuffins
MASCARPONECREME:
200 g mascarpone
¾ stang vanilje
fintrevet citronskal
af ½ økologisk citron
lidt fint rørsukker
Pisk sukker og olie godt sammen, tilsæt ægget, og pisk til en lys cremet masse. Skrab kornene fra vaniljestangen ud, og vend dem i sammen med den mosede banan. Sigt hvedemel, bagepulver, salt, natron og kanel sammen i dejen, og rør godt. Vend blåbær og hvid chokolade i dejen. Fordel dejen i muffinforme, og bag dem i en 200° varm ovn i 8-10 minutter.
Pisk mascarpone med vaniljekorn og citronskal, og smag til med sukker. Servér de lune kager med kold mascarponecreme.