Fettuccine med frisk tun
Foto: Anders Schønnemann
(2 personer)
150 g frisk tun
ca. 125 g god tørret pasta, f.eks. tagliatelle med æg, eller 250 g frisk pasta
1 lille frisk rød chili, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1-2 spsk. olivenolie
ca. 50 g skyllet rucolasalat
1 dl friskrevet parmesan
kværnet sort peber
1 lime i både
Læg tunfisken i fryseren i ca. 1 time. Skær den i meget tynde skiver. De behøver ikke være store og flotte, bare tynde!
Gør alle de øvrige ting klar: Hak chili og hvidløg. Skyl salaten, og hak den evt. groft. Riv osten.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Lad den dryppe hurtigt af (brug vandet til at opvarme de dybe tallerkener). Vend alle de øvrige ingredienser i, mens pastaen endnu er meget varm, og krydr med kværnet peber. Anret i dybe varme tallerkener, og kom en limebåd øverst. Pres saften ud over, og spis retten med det samme.