Nøddebunde med brombær
Foto: Columbus Leth
NØDDEBUNDE MED BROMBÆR I VANILJESKUM
100 g blødt smør
100 g rørsukker
1 æg
50 g finthakkede hasselnødder
60 g hvedemel
kornene fra ½ vaniljestang
1 knsp. hjortetaksalt
FYLD
125 g brombær
½ liter piskefløde
2 spsk. flormelis
korn af ½ god vaniljestang
Pisk smør og sukker hvidt. Tilsæt æg og nødder. Bland hvedemel, hjortetaksalt og vanilje, og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Tegn cirkler på ca. 8 cm i diameter på bagepapir lagt på en bageplade. Smør dejen tyndt ud i cirklerne med en dejskraber. Bag bundene midt i ovnen ved 200° i ca. 4 minutter. Hold øje med dem, de skal være flotte gyldne, men ikke brændte. Lad bundene køle af på bagepapiret, der først fjernes, når kagen lægges sammen. Pisk fløden stiv med lidt flormelis og vaniljekorn. Læg en bund nederst, kom vaniljeskum på, derefter bær, så endnu en nøddebund, vaniljeskum, og slut af med nogle flotte bær.