Rejser
11. september 2009

Algarve for livsnydere

Algarve er en stolt region med dejlige landskaber og skønne madtraditioner. Og så kan området med sit milde vinterklima nydes året rundt
Af: Susanne Gustafsson
https://imgix.femina.dk/media/7296536e448c494396bd3a578645687a.jpg

Algarve

Udsigten fra restaurantens terrasse i Vila Monte Resort.

Algarve er andet og mere end hvide strande og golfspillende pensionister i ternede bukser. Vi indkvarteres på det superlækre hotel Vila Monte, der er som skabt til total nydelse og selvforkælelse. Værelser og suiter er fordelt rundt om i fire forskellige bygninger med stier og grønne plæner imellem. Mums - lige noget til en honeymoon!

Saliggørende sardinpateer
Vi er i figen-, skaldyrs- og mandelland, så der er ingen nåde. Vi skal spise os igennem egnens specialiteter, og jeg elsker at smage nye retter. Grillede sardiner er et must, når man besøger Portugal, så det skal jeg have til frokost på min første Algarve-dag. Små sardinpateer bliver min lidenskab på hele turen, og de bliver sat frem sammen med smør og brød før hvert måltid. En helt anden sag er det med fignerne - der går ikke længe, før jeg drømmer om en figenfri zone, for selv om kagerne og desserterne er vidunderlige, så er de
også meget søde - og meget fyldt med figner ...

Algarve

Det går langsomt ned ad floden fra Alcoutin på det gode skib Uadi-Ana.

Algarves specialitet
Vi kører til den charmerende by Tavira, som bl.a. bryster sig af en borg, der knejser højt over byen. De lave huse ligger som pastelfarvede og hvide perler på snor langs de stejle gader op mod borgen. Fra den smukke plads, Praca da Republicas, ene hjørne forbinder den gamle bro Ponte Romana byens to halvdele med hinanden, selv om floden Rio Gilau forsøger at klippe byen midt over. På den hyggelige restaurant O Patio serveres Algarves specialitet cataplana. Retten cataplana består af kartofler, peberfrugter, tomater, hvidløg, olivenolie og en eller anden form for skaldyr og fisk, svinekød eller fjerkræ.

Algarve

Portugal hér, Spanien dér
Bussen fragter os til floden Rio Guadiana, der danner den naturlige grænse til Spanien. Så går det nordpå til byen Alcoutin langs floden med Portugal på vores side og Spanien på den modsatte. Vi tager en tur ned ad floden, før vi igen er nede ved havet og byen Vila Real De Santo Antonio. Herfra kører vi atter til hyggelige Tavira. Frokosten på den hyggelige restaurant D. Sebastian er Portugals nationalret, bacalhao, Sydens svar på klipfisk. Den dejligste afslutning på de skønne dage ved Algarvekysten er min fødselsdagsmiddag, hvor en ung portugisisk skønhed synger fadosange for mig. Jeg er salig ...

Se også:
Alsace for alle sanser

Tag til Madeira - sansernes og oplevelsernes ø

De bedste shoppebyer i verden

Læs mere om:

Læs også