Bøger jeg husker: Anne Louise Hassing
Fanny eller Den sandfærdige historie om Fanny Hackabout-Jones og hendes eventyrlige oplevelser af Erica Jong
Jeg læste hendes omskrivning af ”Fanny Hill”, da jeg var en ung pige på 16-17 år med en spirende seksualitet, og den gjorde et stort indtryk på mig. Jeg var selv en meget pæn og stille pige, og jeg drømte om at være som den handlekraftige, eventyrlystne Fanny, der lever livet blandt pirater og landevejsrøvere, og ikke mindst nyder sine erotiske eskapader som glædespige i England i 1800-tallet.
Håndens skælven i november af Henrik Nordbrandt
Denne digtsamling var med til at klare mig igennem et efterår i Århus i starten af ’90-erne med dyb kærestesorg og eksistentiel krise. Jeg gik lange ture om natten og læste disse dystre digte, når jeg kom hjem. Men de fik mig til at tænke. Ramte en stemning i mig. Og så har de også en fandenivoldsk humor, som gør livet udholdeligt alligevel.
Psykologi og Eksistens af Viktor Frankl
Titlen lyder tør, men det er nok den bog, der har gjort størst indtryk på mig. Viktor Frankl overlevede at være i Koncentrationslejren Auswitz i to år ved at finde meningen i selv den mest absurde, smertefulde og umenneskelige situation. Den er god at tænke på, når jeg tager mig selv i at brokke mig over vejret!
Livet for let øvede af Maise Njor/Fay Weldon.
Denne mailkorrespondance mellem to af mine yndlingsforfattere er fantastisk og meget opmuntrende. De tager emner op som skilsmisse, børneopdragelse, sex og forelskelse, og fordi aldersforskellen er så stor (Maise er 41, Fay Weldon 78), får man et dejligt indblik i kvindeuniverset og finder ud af, at der er masser af liv – også når man har rundet 60.