Mad
15. december 2009

Italiensk panforte med chokolade

Ægte italiensk konfektkage
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Italiensk panforte med chokolade

Foto: Bjørn Jakobsen

100 g cashewnødder
100 g mandler
100 g pekannødder
100 g pistacienødder
300 g tørrede frugter: en blanding af dadler, rosiner, sultanas og figner
100 g flormelis
100 g mild honning
100 g mørk chokolade
½ tsk revet muskatnød
1 spsk mel
½ tsk kanel

Hak alle nødderne groft og læg dem i en skål sammen med frugten. Dadler og figner skal skæres i mindre stykker.

Smelt flormelis, honning og chokolade forsigtigt sammen. Bland frugt og nødder i, sammen med krydderier og mel.

Det er nemmest at ælte det sammen med hænderne.

Pres massen i en smurt springform og bag ved 150 ­grader i ca. 30 min.

Afkøl og drys med sigtet flormelis.

PRØV OGSÅ:

Ingefærkage

Aberdeen Biscuits

Sticky date cake

Cupcakes

Læs mere om:

Læs også