Mette Blomsterbegs luksus-brownies
Fotos fra «Blomsterbergs lækkerier til hele familien« og »Blomsterbergs søde sager«, begge politikens forlag.
Brownies er tætpakkede stykker af en massiv chokoladekage fyldt med delikat chokolade og knasende nødder. Gode brownies er kendetegnede ved at være sprøde udenpå og bløde og svampede indeni.
Mette Blomsterbergs luksusbrownies er en rigtig lækker fætter med den gode chokolade, de sprøde valnøddekerner og jokeren pistacienødder.
Mette Blomsterbergs luksus brownies
Denne opskrift på Mette Blomsterbergs luksusbrownies giver cirka 15 stykker - og den kan med fordel laves dagen før, den skal serveres.
Det skal du bruge til luksus brownies
150 g god mørk chokolade 60%
80 g smør
80 g sukker
3 æg (str. L)
50 g hvedemel
80 g grofthakkede valnøddekerner
25 g usaltede hele pistaciekerner
1 form med lige sider, ca. 15 x 25 cm
Er du også helt vild med brownies? Så prøv denne fristende opskrift på mini brownies
Sådan laver du Mette Blomsterbergs luksus brownies
Hak chokoladen fint og smelt den ved meget svag varme sammen med smørret i en lille gryde.
Kom sukker og æg i en skål og pisk det til en tyk æggesnaps med en håndmikser.
Vend forsigtigt »snapsen« og chokoladesmørret sammen til en ensartet dej.
Tilsæt sigtet hvedemel og vend det i sammen med alle nødderne.
Fór formen med bagepapir på både bund og sider.
Fordel dejen i formen og lad den »hvile« i ½ time, inden den bages i ovnen ved 170 grader i 30-35 min., eller til den giver efter ved et let tryk.
Lad dine brownies køle helt af til næste dag, før den skæres ud i passende stykker.
Servér brownies som en lækker sag til eftermiddagskaffen, eller lad dine luksusbrownies udgøre desserten efter en dejlig middag i godt selskab.
TIP
Denne luksusbrownies er en koncentreret sag, så husk at skære mindre og delikate stykker - maven bliver jo mæt før øjnene…
Du kan købe Mette Blomsterbergs bøger HER >>
Artiklen indeholder affiliate links.