Mandel-julekage fra Konditori La Glace
Foto: Bjørn Jakobsen
Sådan laver du mandel-julekagen fra Konditori La Glace
8-10 personer
Det skal du bruge:
100 g smør
150 g sukker
2 spsk mandelolie
2 æg
150 g mandler
150 g røde cocktailbær
1 spsk bagepulver
225 gram hvedemel
Glasur:
Flormelis
Rød frugtfarve
Rom
Pynt:
Ristede mandelsplitter
LÆS OGSÅ: Gammeldags kiksekage med chokolade
Sådan gør du:
Smør og sukker røres hvidt med mandelolien. Æggene tilsættes langsomt under omrøring.
Smut og hak mandlerne groft og bland dem med cocktailbær, bagepulver og mel. Denne blanding tilsættes den »våde« masse lidt ad gangen.
Tag en 7 cm høj springform, som er 20 cm i diameter. Beklæd formen med bagepapir og kom dejen i. Bag kagen ca. 1 time ved 175 grader.
Efter afkøling pyntes kagen med lyserød glasur, tilsat lidt rom. Til slut drysses med ristede mandelsplitter.
Opbevar kagen i en lufttæt dåse eller pose.