Mad
1. december 2009

Mandel-julekage fra Konditori La Glace

En lækker 'julet' kage fra Konditori La Glace.
Af: Konditori La Glace
Mandel-julekage fra La Glace

Foto: Bjørn Jakobsen

Sådan laver du mandel-julekagen fra Konditori La Glace

8-10 personer

Det skal du bruge:

100 g smør
150 g sukker
2 spsk mandelolie
2 æg
150 g mandler
150 g røde cocktailbær
1 spsk bagepulver
225 gram hvedemel
Glasur:
Flormelis
Rød frugtfarve
Rom

Pynt:
Ristede mandelsplitter

LÆS OGSÅ: Gammeldags kiksekage med chokolade

Sådan gør du:

Smør og sukker røres hvidt med mandelolien. Æggene tilsættes langsomt under omrøring.
Smut og hak mandlerne groft og bland dem med cocktailbær, bagepulver og mel. Denne blanding tilsættes den »våde« masse lidt ad gangen.
Tag en 7 cm høj springform, som er 20 cm i diameter. Beklæd formen med bagepapir og kom dejen i. Bag kagen ca. 1 time ved 175 grader.
Efter afkøling pyntes kagen med lyserød glasur, tilsat lidt rom. Til slut drysses med ristede mandelsplitter.
Opbevar kagen i en lufttæt dåse eller pose.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs mere om:

Læs også