Mad
1. december 2009Marcipantrøfler med kaffe
Trøflerne er tilberedt af få, gode råvarer og er en rigtig lækkerbisken. Køb en god marcipan med højt indhold af mandler fx fra Summerbird, så fås det ikke meget bedre.
Af: Lone Kjær
Tid: 30 min.
Portionen giver 20 stk.
150 g rå marcipan
(fx Summerbird)
2 spsk afkølet stærk kaffe
75 g mørk chokolade
(fx Valrhona Caraque 56%)
50 g kvalitets-kakaopulver (fx Valrhona)
1. Del marcipanen i mindre stykker og ælt den sammen med kaffen. Tril marcipanen til 20 kugler. Marcipanen er lidt klistret, så form den skødesløst.
2. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp kuglerne i chokoladen og tril dem efterfølgende i kakaopulver. Stil trøflerne på bagepapir, til de er stivnet. Opbevar trøflerne på køl.
Energi pr. stk.: 70 kcal.
Fordelt på:
protein 10%
kulhydrat 43%
fedt 47%.