Tiramisu
Foto: Bjørn Jakobsen
Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, som alle - voksne - kan lide. Og det er altså en voksendessert, for der er både kaffe og alkohol i tiramisu - og så er det jo oplagt også at servere et lille glas limoncello eller en kop god, stærk espresso til.
Her får du opskriften på den velkendte dessert tiramisu, der altid vil hitte, når du serverer den som afslutningen på et vellykket måltid i italiensk tema.
Tiramisu
Tiramisu til 6 pers.
TID: 30 min. + HVILETID: 1-3 timer
Det skal du bruge til tiramisu
2 æggeblommer, evt. 1 bæger pasteuriseret
3 spsk sukker
1½ æggehvide, evt. 1 bæger pasteuriseret
250 g mascarpone
Korn fra ½ vaniljestang
1 dl piskefløde
4 spsk instant kaffepulver
1½ dl kogende vand
4-6 spsk marsala
1 pakke ladyfingers
Mørk chokolade i flager
Sådan laver du tiramisu
Pisk æggeblommerne lyse med 2 spsk sukker. Sæt til side.
Pisk hviderne stive, tilsæt resten af sukkeret og pisk, til æggehviderne er helt stive.
Vend mascarpone og vanilje sammen, og tilsæt æggeblommerne. Fold omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider heri. Pisk fløden til et let skum og vend det i æggemassen.
Opløs kaffepulver i kogende vand i en stor flad skål og tilsæt marsala.
Del evt. kagerne med en skarp kniv, så de passer til fadets eller skålens størrelse. Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del bliver våd, og læg den i bunden af fadet/skålen, så bunden dækkes.
Saml din tiramisu ved at lægge et 2½ cm tykt lag creme oven på kagerne, endnu et lag »fingre« og afslut med creme.
Stil din tiramisu på køl, gerne i 1-3 timer.
Server den afkølede tiramisu med et drys chokolade på toppen.