Drinks & cocktails
18. november 2011

Varm krydret hyldebærsaft

Smager ligesom gløgg, men er uden alkohol. Har du tendens til lidt hoste, så hjælper hyldebærsaften helt fantastisk.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Varm krydret hyldebærsaft

Foto: Bjørn Jakobsen

Smager ligesom gløgg, men er uden alkohol. Har du tendens til lidt hoste, så hjælper hyldebærsaften helt fantastisk.

Hylden er en gammel lægeplante, og det menes, at hyldebærblomsterne skulle virke feberstillende, mens de sorte bær hjalp mod forkølelse og influenza.
Sandt er det i hvert fald, at hyldebærrene har et højt indhold af A- og C-vitamin, og at de er supersunde.

LÆS MERE: Æbleskiver hører sig i høj grad også julen til. Her får du opskriften på æbleskiver med rigtige æbler

Hylden vokser vildt, er næsten umulig at slå ned og passer heldigvis godt til det danske klima. Så hold øje med den og udnyt de gratis glæder i naturen.

Krydret hyldebær (Tid: 10 min.)

Ingredienser Fremgangsmåde 1 dl konc. hyldebærsaft
2 kanelstænger
2 skiver appelsin
6 nelliker
3 dl kogende vand
Evt. 1 spsk rosiner 1. Bring hyldebærsaft, kanel, appelsin, nelliker og vand i kog.
Lad det trække 5 min.

2. Kog op igen og hæld i kopper eller glas.
Kom evt. lidt rosiner i glasset.

Energi pr. person: 133 kcal.
Fordelt på: protein 2%,
kulhydrat 95%, fedt 3 %

Læs også