Mad
1. august 2011Iskold agurkesuppe
Delikat iskold agurkesuppe som starter til picnic. Den kan du tilberede dagen før.
Af: Lynn Andersen
Foto: Bjørn Jakobsen
Delikat iskold agurkesuppe som starter. Den kan du tilberede dagen før.
Iskold agurkesuppe (TID: 20 min., 6 pers.)
Ingredienser Fremgangsmåde 2 små agurker (ca. 500 g)4 dl hønsebouillon
120 g fetaost
1 lille salatløg
½ bakke friske mynte
½ bakke brøndkarse
1 fed hvidløg
1 tsk salt
500 g græsk yoghurt
Purløg
Brød
Skræl agurkerne og halvér dem.
Fjern kernerne med en ske og hak resten groft.
Purér agurk, bouillon, smuldret feta, løg, mynte, brøndkarse, hvidløg og salt i en foodprocessor.
Hæld suppen i en stor skål og pisk yoghurt i.
Sæt den i køleskabet indtil lige før servering. Den kan f.eks. sagtens laves dagen i forvejen.
Hæld suppen i en beholder med låg, som den kan tranporteres i, og stil den i fryseren 30 min.
Pak den klippede purløg i en lille pose.
Ved serveringen hældes suppen i glas og drysses med lidt klippet purløg. Spis brød til.