Mad
1. august 2011

Iskold agurkesuppe

Delikat iskold agurkesuppe som starter til picnic. Den kan du tilberede dagen før.
Af: Lynn Andersen
https://imgix.femina.dk/media/bca5b334b25944619bb0ea75c66a8832.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Delikat iskold agurkesuppe som starter. Den kan du tilberede dagen før.

Iskold agurkesuppe (TID: 20 min., 6 pers.)

Ingredienser Fremgangsmåde 2 små agurker (ca. 500 g)
4 dl hønsebouillon
120 g fetaost
1 lille salatløg
½ bakke friske mynte
½ bakke brøndkarse
1 fed hvidløg
1 tsk salt
500 g græsk yoghurt
Purløg
Brød

Skræl agurkerne og halvér dem.

Fjern kernerne med en ske og hak resten groft.

Purér agurk, bouillon, smuldret feta, løg, mynte, brøndkarse, hvidløg og salt i en foodprocessor.

Hæld suppen i en stor skål og pisk yoghurt i.

Sæt den i køleskabet indtil lige før servering. Den kan f.eks. sagtens laves dagen i forvejen.

Hæld suppen i en beholder med låg, som den kan tranporteres i, og stil den i fryseren 30 min.

Pak den klippede purløg i en lille pose.

Ved serveringen hældes suppen i glas og drysses med lidt klippet purløg. Spis brød til.

Læs også