Mad
21. marts 2010Blåbærsild
Denne opskrift vandt 4. præmien i SØNDAGs store sildekonkurrence 2010. Dommernes vurdering: Dejlig enkel sild, som smager rigtig godt. Det er spændende at se blåbær brugt sammen med sild.
Af: Redaktionen
Indsendt af Lis Krøjer Vang, Rønne
8 marinerede sildefileter (gammeldags modnede)
200 g frosne blåbær
Ca. 1 dl sukker
1 løg
Ved servering:
Hjemmebagt rugbrød
Æg
Løgringe til pynt
Evt. dild til pynt
Prøv også:
- 1. præmie: Sild med Sprødstegt sød kartoffel og snapsesky
- 2. præmie: Sildetatar a la Benedict
- 3. præmie: Porsesild
- 5. præmie: Vibber's herlige sild
Skær sildefileterne i mundrette bidder.
De frosne blåbær tøes op og koges møre i lidt vand.
Hæld sukkeret i, smag til (de skal være ret søde) og lad blåbærlagen køle af.
Bland sildebidderne i blåbærrene sammen med finthakket løg og lad blåbærsilden trække i lagen.
Blåbærsilden serveres med hjemmebagt rugbrød og halve, hårdkogte kogte æg og pyntes evt. med frisk dild og rå løgringe.
Blåbær er spændende sammen med sild. Men lad være med at spilde blåbærsilden ned ad en hvid skjorte!