Mad
15. januar 2009

Chili con carne

Chili con carne er en dejlig ret, der er meget rig på protein
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Nem hverdagsmad: Chili con carne

Foto Bjørn Jakobsen

Det skal du bruge til Chili con carne

200 g hakket oksekød
1 spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
Chili
1 laurbærblad
¾ dåse hakkede tomater
1 spsk vineddike
1 lille firkant mørk chokolade med ca. 88% kakao
1 dåse chilibønner

Læs også: Chili con carne-suppe

Sådan laver du Chili con carne

Svits kødet i olie i en gryde med hakket løg og hvidløg. Når al væske er fordampet, tilsættes krydderier, tomat, eddike og chokolade.
Kog det hele op og hæld chilibønnerne i. Lad retten koge et par minutter, smag til og servér.

Prøv også: Chili sin carne (uden kød)

Læs også