Mad
28. september 2013

Cremet pasta med valnødder og sorte trompetsvampe

Cremet pasta med valnødder og svampe er en dejlig lunende efterårsret. Opskriften er nem og resultatet er en lækker cremet pastaret.
Af: Mari Harjula, Johanna Ilander og Anja Leppänen
Cremet pasta med valnødder og sorte trompetsvampe

Foto: Arto Vuohelainen

4 pers.

Det skal du bruge
300-400 g sorte trompetsvampe eller champignoner
2 skalotteløg
1 spsk smør eller olie
2 dl madlavningsfløde
2-3 spsk kyllinge- eller grøntsagsbouillon
Salt, peber
1 spsk finthakket estragon eller 1 tsk tørret 2-3 spsk hakket persille
100 g mascarpone
1 stænk sherry eller madeira, kan udelades
400 g pasta, f.eks. tagliatelle eller penne
½ dl valnødder
Parmesan

Lad temaet for menuen være italiensk med svampe. Til forret kan du lave disse svampebruscetta. Få opskriften her

Sådan gør du
Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Hak løgene, og lad svampe og løg stege i lidt olie eller smør i en gryde, til de er bløde. Tilsæt fløde, bouillon, salt, peber og krydderurter, og bring saucen i kog. Tilsæt mascarpone og evt. sherry eller madeira, og lad saucen koge igennem i 1 min.
Kog pastaen efter pakkens anvisning. Afdryp godt, og bland den godt med svampesaucen. Hak valnødderne, og hæld dem over retten sammen med friskrevet parmesanost inden servering.

Læs mere om:

Læs også