Mad
4. oktober 2011

Duebryst på skovpuré

Due er det lækreste, mest delikate og smagsfulde lille stykke vildt – og denne ret med duebryst på æble/jordskokkepuré er min personlige vildt-favorit til frokost
Af: Julie Hey
Duebryst på skovpuré

Foto: Bjørn Jakobsen

Due er det lækreste, mest delikate og smagsfulde lille stykke vildt - og denne ret er min personlige vildt-favorit

Duebryst serveret på skovpuré (Tid: 25 min.)

Ingredienser

Fremgangsmåde

2 æbler
8 jordskokker
½ skalotteløg
1 spsk smør
Frisk rosmarin
Salt, kværnet peber
6 duebryster
2 spsk rapsolie
½ dl tørrede tranebær
6 tørrede abrikoser
kværnet peber

Tænd ovnen på 150 grader.

Skræl æbler og jordskokker og skær dem i grove terninger. Pil skalotteløget og hak det fint.

Brun alle tre dele let i smør i en gryde, hæld ca. 1 dl vand ved og kog jordskokker og æbler møre i 15 min.

Mos det sammen til en grov puré og smag til med hakket rosmarin, salt og peber.

Steg duebrysterne med skindsiden nedad i olie på panden i et par min., læg dem herefter i en smurt bradepande og steg dem i ovnen i ca. 10 min.

Hak tranebær og abrikoser og steg dem på panden i fedtet fra duebrysterne i et par min.

Server duebrysterne i skiver med æble- og jordskokkepuré og drys med tranebær og abrikos.

TIP

Vil du servere retten som hovedmåltid, skal du beregne 2-3 duebryster pr. person.

Læs også