Græskarsuppe
Tirsdag d.14. oktober- af Gitte Heidi Rasmussen, Foto: Bjørn Jakobsen
Græskarsuppe smager skønt og varmer dejligt, når det er koldt udenfor.
I denne opskrift på græskarsuppe, skal græskaret bages i ovnen, så kødet bliver mørt. Men hører du til en af dem, der lavet græskarlygter, kan du lave græskarsuppe ved at du skraber køder ud af græskaret og bager det i et fad.
Denne græskarsuppe er en dejligt cremet græskarsuppe lavet af hokkaidogræskar, som giver en flot orangefarve til din græskarsuppe.
Opskrift på græskarsuppe
Tid: 40 min.
2 pers.
Det skal du bruge til græskarsuppe
1 hokkaidogræskar
1 løg
2 fed hvidløg
250 g skrællede kartofler
2 gulerødder
½ porre
6 dl bouillon
Salt, peber
2 tsk olivenolie
15 g soltørrede tranebær
¼ dl ristede græskarkerner
Persille
Sådan laver du græskarsuppe
1. Halvér græskarret og skrab kernerne ud. Pil løg og hvidløg. Skær løget i kvarter.
2. Læg løg og hvidløg i fordybningen i græskarret og bag det ved 175 grader i ca. 30 min.
3. Skær kartoffel, gulerod og porre i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med bouillon. Bring det hele i kog og lad det koge i ca. 25 min. Det er vigtigt at det bliver mørt så din græskarsuppe bliver dejlig og cremet.
4. Tilsæt de bagte løg og hvidløg til grøntsagerne i gryden.
5. Skrab græskarkødet ud af skallen og hæld det i gryden. Kog det hele et par min. og blend din græskarsuppe, f.eks. med en stavblender.
6. Smag den blendede græskarsuppe til med salt og peber. Server din græskarsuppe rygende varm dryppet med lidt olie, hakkede tranebær, græskarkerner og persille.
Server din græskarsuppe alene som forret, eller server din græskarsuppe som hovedret sammen med hjemmebagt, groft brød.
Server dit eget hjemmelavede græskarbrød til den varme græskarsuppe. Få opskriften her
Skal desserten være med chokolade? Her får du 25 skønne opskrifter med chokolade: