Krondyrmørbrad med orange tranebærkompot
Foto: Bjørn Jakobsen
Hovedret til gæstemenu med vildt - så bliver det ikke vildere: kronhjortemørbrad med citronstegte kartofler og kantareller.
Krondyrmørbrad med orange tranebærkompot (Tid: 40 min.)
Ingredienser Fremgangsmåde 3-4 kronhjortemørbrad,à 250 g
Salt, peber
1 spsk smør
400 g kartofler
300 g kantareller
2 spsk smør
1 øko citron
Tranebærkompot:
1 øko appelsin
300 g tranebær
1½ dl sukker
Tænd ovnen på 220 grader.
Afpuds kødet for sener, drys med salt og peber,
læg det i et smurt ovnfast fad og steg det i ovnen i 20 min.
Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 min.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i 10 min.
Riv appelsinskallen med et juliennejern og pres ca. 1 dl saft.
Skyl tranebærrene og kog dem i en gryde med sukker samt appelsinskal og -saft til en grov kompot i ca. 10 min.
Tilsæt evt. mere sukker, hvis du ønsker den sødere.
Rens kantarellerne og skræl citronen med et juliennejern.
Steg kartoflerne i smør og citronskal på panden i et par min., inden kantarellerne tilsættes og steger let med.
Server skiver af kronhjortemørbrad med citronstegte kartofler, kantareller og hjemmelavet tranebær-kompot.
Var du vild med denne opskrift på krondyrmørbrad? Prøv også krondyr med citrontimian