Karryretten er tilberedt med nakkefileter af lam. Det er rigtig godt kød til sammenkogte retter, men husk, at det skal bestilles i god tid hos slagteren. Stegte ris med grøntsager og yoghurt med mynte smager dejligt til.
Det skal du bruge
400 g (ca. 4 stk) lamme-nakkefileter (kan erstattes af 1 lammebov)
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
Ca. 2 tsk tandoori
currypaste
½ dåse hakkede tomater
Lidt citronsaft
Salt og peber
Stegte ris
½ løg
1 gulerod
1 spsk olie
2 portioner ris (fra i går)
Dressing
¼ agurk
2-2½ dl yoghurt
Frisk mynte
TID: Ca. 45 min.
Fremgangsmåde
Kassér overflødigt fedt fra kødet og skær det i små terninger.
Hak løg og hvidløg og steg løgene lidt i en stor gryde i olie.
Tilsæt kødet og steg, til al væske er fordampet.
Rør tandoori currypaste i og derefter tomat. Lad retten simre under låg i ca. 25 min.
Kom lidt vand i, hvis det koger tørt. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hak løg og gulerod og steg begge dele lidt på en pande i olie. Hæld risene i og steg videre. Smag til med salt og peber.
Skær agurken i terninger og bland den med yoghurten. Smag til med mynte. Servér lammekarryen med stegte ris og myntedressing.