Lammefrikassé
Aftensmad

Lammefrikassé med rodfrugter og kartoffelmos

18. september 2013
Af: Camilla Zarah Lawes
Den klassiske danske ret lammefrikassé er i denne opskrift tilsat rodfrugter, og sammen med kartoffelmosen er lammefrikassé med rodfrugter en ret, der passer perfekt til det danske efterår

Lammefrikassé

  • 500 g lammekød i terninger, f.eks. af culotte, bov eller kølle
  • 20 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt, friskkværnet peber
  • 500 g gulerødder
  • 400 g jordskokker
  • 3 løg
  • 2 dl æblejuice
  • 8 dl kalvebouillon
  • Grovkornet sennep
  • Bredbladet persille

Kartoffelmos

  • 800 g kartofler
  • 1 dl sødmælk
  • 3 spsk rapsolie

TID: ca. 1 time

Fremgangsmåde

  1. Brun kødet i smør og olie i en tykbundet gryde. Når det er lysebrunt på alle sider, drys med mel og krydr med salt og peber.
  2. Skræl og skær gulerødder og jordskokker i rustikke stykker og løgene i både.
  3. Kom grøntsager i gryden og steg i 2 min.
  4. Hæld æblejuicen ved, kog ned til ? og hæld bouillonen på.
  5. Lad retten simre i 45 min.
  6. Smag lammefrikasséen til og juster tykkelsen på saucen med maizena.
  7. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i 20 min.
  8. Si vandet fra, og lad kartoflerne dampe af. Tilsæt mælk og olie, og mos kartoflerne med et piskeris.
  9. Smag til med salt og peber og server kartoffelmosen til din lammefrikassé med drys af grofthakket persille og sennep.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs mere om:

Læs også