Den klassiske danske ret lammefrikassé er i denne opskrift tilsat rodfrugter, og sammen med kartoffelmosen er lammefrikassé med rodfrugter en ret, der passer perfekt til det danske efterår
Lammefrikassé
500 g lammekød i terninger, f.eks. af culotte, bov eller kølle
20 g smør
1 spsk rapsolie
2 spsk hvedemel
Salt, friskkværnet peber
500 g gulerødder
400 g jordskokker
3 løg
2 dl æblejuice
8 dl kalvebouillon
Grovkornet sennep
Bredbladet persille
Kartoffelmos
800 g kartofler
1 dl sødmælk
3 spsk rapsolie
TID: ca. 1 time
Fremgangsmåde
Brun kødet i smør og olie i en tykbundet gryde. Når det er lysebrunt på alle sider, drys med mel og krydr med salt og peber.
Skræl og skær gulerødder og jordskokker i rustikke stykker og løgene i både.
Kom grøntsager i gryden og steg i 2 min.
Hæld æblejuicen ved, kog ned til ? og hæld bouillonen på.
Lad retten simre i 45 min.
Smag lammefrikasséen til og juster tykkelsen på saucen med maizena.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i 20 min.
Si vandet fra, og lad kartoflerne dampe af. Tilsæt mælk og olie, og mos kartoflerne med et piskeris.
Smag til med salt og peber og server kartoffelmosen til din lammefrikassé med drys af grofthakket persille og sennep.