Lisbet Lundquists vitello tonnato
foto: bjørn jakobsen
Skuespiller Lisbet Lundquist elsker at lave mad. God mad, der gerne må kræve tid og omhyggelighed. En af favoritretterne er Vitello tonnato. Den er italiensk, men ikke svær, og den passer godt til dansk sommer.
Lisbets opskrift er "på slump" og beregnet til, at man smager til med sans for lige lidt ekstra ansjosfilet måske, måske lidt sukker, måske lidt ekstra citron.
Nogle foretrækker at lave tunsaucen med mayonnaise, men Lisbet Lundquist er absolut til tunsauce UDEN mayo!
Læs også
Galleri: Lisbet Lundquist privatItaliensk panforte
Toscana for livsnydere
LISBET LUNDQUISTS VITELLO TONNATO
Opskriften er til 4 pers.
Ingredienser
500 g kalveyderlår eller inderlår
1 stort løg
2 stængler bladselleri
3-4 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
salt
Tunsaucen
2 ½ - 3 dl olivenolie
200 g tun (fra dåse, drænet for olie)
15-20 kapers
3-4 ansjosfileter
saft af en halv økologisk citron
salt og peber.
Fremgangsmåde
Kog kødet i vand, så det er dækket, med grønsager og krydderurter og salt i cirka 30-35 minutter. Det skal stadig være rosa indeni. Hæld suppen fra og køl kødet af.
Rør tun, kapers, ansjoser, citronsaft sammen med olivenolien, brug evt. blender. Husk at smage til med salt og peber.
Skær kalvekødet i fine, fine skiver, anret på et fad og hæld tunsaucen ud over kødet, så det dækkes helt af saucen. Pyntes evt. med kapers.
Servér med godt brød til og evt. lidt salat.