Mad
27. januar 2009

Rødbedesuppe med peberrodscreme

En helt fantastisk og anderledes vintersuppe. Den er god både til forret eller hovedret.
Af: Lone Kjær
https://imgix.femina.dk/media/4a023fef6dd94380a7a86ef2daf391c0.jpg

foto Bjørn Jakobsen

TID: Ca. 25 min. + kogetid

Denne suppe har ikke så meget til fælles med den russiske Borsjtj - ud over rødbederne selvfølgelig - men den er rigtig god og en fantastisk vintersuppe. Samtidig er den nem og hurtig at tilberede.

500 g rødbeder
2 kartofler af mellem størrelse
100 g bacon i terninger
1 fed hvidløg
1 tsk stødt korianderfrø
1 liter bouillon
2 dl græsk yoghurt 10%
2 spsk frisk revet peberrod
Salt og peber
1 bundt purløg

Tilbehør:
Groft brød, 400 g

1. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger.

2. Steg baconterningerne i en gryde, til de er sprøde. Tilsæt rødbeder, kartofler, presset hvidløg, korianderfrø og bouillon. Lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i ca. 30 min.

3. Rør græsk yoghurt med frisk revet peberrod og server det til suppen. Drys hakket purløg over og server med brød.

TIP: Brug en god færdigkøbt bouillon. Jeg kan varmt anbefale økologisk urtebouillon fra A. Vogel, som kan købes i de fleste helsekostforretninger.

Energi pr. person: 530 kcal. Fordelt på: protein 14%, kulhydrat 57%, fedt 28%

Læs også