Rødbedesuppe med persillepesto
Foto: Bjørn Jakobsen
Tid: 15 min.
2-4 pers.
Rødbedesuppe
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
300 g skrællet rødbede
½ bagekartoffel
½ tsk spidskommen
1 laurbærblad
1 spsk sherryvineddike
¾ liter bouillon
Salt, peber
4 tsk creme fraiche 18%
Persillepesto
1 fed hvidløg
½ liter persilleblade, ca. 30 g
25 g valnøddekerner
½ dl olivenolie
Kan du bare ikke få nok af rødbede? Vi har samlet 5 opskrifter med rødbede til dig
Rødbedesuppe - sådan gør du
Sauter hakket løg og hvidløg i olivenolie. Skær rødbeder og kartoffel i terninger og tilsæt sammen med spidskommen, laurbær, vineddike samt bouillon og bring det hele i kog. Lad det simre under låg i 30 min. til grøntsagerne er møre.
Kassér laurbærbladet og blend rødbedesuppen. Smag til med salt og peber.
Persille-pesto
Findel hvidløg, persilleblade, valnødder og olivenolie i en multihakker, til pestoen har en grov konsistens. Smag til med salt.
Servér rødbedesuppen rygende varm med lidt persillepesto samt creme fraiche på toppen.