Mad
19. december 2012

Sild med appelsin, anis og kardemomme

Opskrifter: Velsmagende sild, der med sine krydderier smager af jul - prøv dem til julefrokosten
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/51/madsag-julefrokost/1-julefrokost612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Sild med appelsin, anis og kardemomme (Tid: 10 min. + Hviletid: 2-3 dage)

Ingredienser
3 dl friskpresset
appelsinsaft
2 dl æblecidereddike
350 g rørsukker
Tynde strimler skal
af øko-appelsin
5 stjerneanis
5 kapsler kardemomme
20 hele rosa peberkorn
2 laurbærblade
500 g saltede sildefileter (udvandede)

LÆS MERE: Få mere inspiration til julefrokosten - SØNDAG har samlet 7 lækre opskrifter, der giver den gode julefrokost

Fremgangsmåde
Bland appelsinsaft, eddike og sukker med alle krydderierne og lad det koge i ca. 10 min.

Tag fra varmen og afkøl helt. Skær sildefileterne i rustikke stykker, og læg dem i et skoldet opbevaringsglas. Hæld den kolde lage over, og lad sildene trække smag i 2-3 dage i køleskabet.

Servér dem på godt rugbrød med fedt og dryp evt. med lidt lage.

LÆS MERE: Duften af appelsiner giver i sig selv julestemning, så skal du bruge lidt julestemning ved morgenbordet, kan du prøve at lave denne nemme og smagfulde appelsin-marmelade

Læs mere om:

Læs også