Skøn julemad: Ølkogt juleskinke med smørsauterede kartofler
Foto: Bjørn Jakobsen
Skøn julemad: Ølkogt juleskinke med smørsauterede kartofler
Skal du være vært ved årets julefrokost? Så er det på tide at planlægge den julemad du skal servere. Her får du et lækkert bud.
Retten tager 1 time og 45 minutter at tilberede.
Ingredienser
1 skinke, ca. 1 kg
5 nelliker
4 dl mørk juleøl
Ca. 1 l vand
50 g mørk sukker
1 dl juleøl
5 allehånde
½ stang kanel
1 kardemommekapsel
Desuden:
½ kg små kartofler
Smør til stegning
Salt, peber
½ tsk peberkorn
½ tsk koriander
½ tsk allehånde
Fremgangsmåde
Dup skinken tør, stik nelliker i den og læg den i en gryde.
Hæld øl over, dæk med vand og kog skinken i ca. 40 min.
Hæld sukker, øl og krydderier i en gryde og lad det koge
i ca. 10 min., til det er sirupsagtigt.
Dup den kogte skinke tør, rids evt. fedtet med en skarp kniv
og hæld øl-siruppen over.
Sæt skinken i ovnen ved 250 grader, til den tager farve.
Kog og pil kartoflerne. Steg dem i smør, krydr godt med
salt og peber.
Stød krydderierne og vend kartoflerne i dem.
Mangler du inspiration til klassisk julemad, eller måske en mere moderne version af julemad? Prøv også: Julechutney - tilbehør til den klassiske julemad
Slut julemiddagen af med skøn risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce