Aftensmad

Små delikate skaldyrstærter

3. august 2009Opdateret 15. april
af Julie Brüniche-Olsen
Server små, indbydende skaldyrstærter som forret eller til en del af et større tappes-bord.

Det skal du bruge

  • 1 ark bagepapir
  • 4 små tærteforme
  • 1 rulle færdig tærtedej

Fyld

  • 3 æg
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk flødeost
  • 2 spsk revet emmentaler
  • 1½ spsk dild
  • ½ spsk paprika
  • 200 g krebsehaler/rejer

Dilddressing

  • 2 dl græsk yoghurt eller creme fraiche 18%
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk hakket dild

Tilbehør

  • Grøn salat
  • Dilddressing

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Læg et stykke bagepapir i hver tærteform og beklæd dem med tærtedej.
  3. Prik bunden med en gaffel og bag tærtedejen i ovnen i ca. 8 min.
  4. Rør æggene med fløde, ost, dild og paprika. Fordel krebsehaler og rejer i hver tærteform og hæld æggemassen over.
  5. Bag tærterne i ovnen i ca. 20 min.
  6. Server de lækre skaldyrstærter med en grøn salat og hjemmelavet dilddressing.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også