Flytte til udlandet – det er lettere end du tror
Af og til dukker de op. Undersøgelserne, der viser, at op imod halvdelen af danskerne drømmer om at rive et år ud af kalenderen. Ikke for at slappe af derhjemme, men for at rejse langt væk.
34-årige Louise Ariesen Rams er en af de danskere, som har gjort det. Hun fik sammen med sin mand tilbudt at bestyre et hotel i Vietnam.
" Da vi fik tilbuddet, var jeg slet ikke i tvivl. Det var en chance, som vi måtte gribe," fortæller Louise Ariesen Rams, der på det tidspunkt underviste på Aalborg Universitet, hendes mand Walter Ariesen var ansat i et it-firma, og deres to piger på seks og otte gik i skole.
Der er ifølge Danmarks Statistik 172.000 personer med dansk oprindelse i udlandet. Hvor mange af dem, der arbejder, er ikke opgjort. En del udvandrer, men kommer tilbage igen inden for de første 10 år, ligesom Louise og Walter Ariesen Rams. Det lykkedes dem begge at få orlov fra deres job, skolen godkendte hjemmeundervisning, og de fik lejet deres hus ud til en islandsk familie.
Rejs ud - det styrker
"Jeg tror, at mange danskere er sådan lidt småutilfredse med deres liv og måske ikke føler, de får helt det ud af det, de ønsker. Jeg tror, det er vigtigt at spørge sig selv, hvad der forhindrer en. Der burde i virkeligheden ikke være meget, der holder en tilbage, for det kan så let gå godt, siger Louise Ariesen Rams og fortsætter:
"Vi danskere har jo faktisk muligheden, både økonomisk og jobmæssigt. Vi skal bare turde prioritere lysten. Og der er ingen, der siger, at man skal være væk et helt år," siger hun, der efter at have vænnet sig til det vietnamesiske liv havde svært ved at skulle hjem igen.
"Vi kom ikke hjem og lagde vores livsstil fuldstændig om, men vores tid i Vietnam gav os det kærlige puf til at tage vores utilfredshed alvorligt. Vores familiesammenhold er helt sikkert blevet styrket af rejsen, og vi har fået en fælles oplevelse for livet," slutter hun.