Derfor er bridge så populært: 3 grunde til at spille bridge
Når man ser på de mange danskere, der flere gange om måneden – eller sågar om måneden - mødes over et spil bridge, så har de flere ting tilfælles – ud over glæden ved det komplicerede kortspil.
Det fremgår af en rapport fra Videncenter for Sundhedsfremme ved University College Syddanmark. Her har man på baggrund af eksisterende forskning på området, samt et resultaterne af et spørgeskema sendt ud til 15.000 medlemmer af Danmarks Bridgeforbund, tegnet en profil af den gennemsnitlige bridgespiller.
Vil du lære at spille bridge? Nu kan du tilmelde dig SØNDAGs introkursus til bridge
Resultatet viser, at der er en overvægt af kvindelige bridgespillere, og for over halvdelen af bridgespillerne bliver kortene fundet frem to til tre gange om ugen.
Størstedelen af bridgespillerne er sidst i 60’erne, og spillet er en aktivitet, der giver indhold i tilværelsen efter, at arbejdslivet er slut.
3xbridge
Derudover er der tre årsager til, at det lige netop er bridgespillet, som er blevet omdrejningspunktet for den gennemsnitlige bridgespiller.
1: Bridge er en tankesport, og mange bridgespillere er drevet af konkurrenceelementet
2: Bridgespillet bidrager til velvære, og mange bridgespillere finder, at spillet er afstressende og skaber glæder
3: Bridgespillet foregår sammen med andre og bidrager til at udvikle og vedligeholde sociale relationer
Det siger bridgespillerne
”Nu er jeg jo ikke på arbejdsmarkedet mere, og jeg har spekuleret meget på, hvordan pokker kommer du igennem det, når du ikke har et arbejde. Og derfor er jeg også startet med at spille bridge”
”Jeg ved ikke, om man kan sige, om bridge er sundt eller ikke sundt. Men det er med til at gøre én glad”
”Spillet i 55 år, kan ikke lade være”
”Du kan jo spille bridge hele livet”