En særlig oplevelse giver Katinka Bjerregaard "gåsehud over hele kroppen"
Foto: Nikolaj Tanning
Hvad var din seneste kulturoplevelse?
– Det var Pulp på Northside. Det er et brit-popband, som jeg har ventet på se i mere end 20 år – de blev gendannet sidste år. Så det havde jeg glædet mig mega-meget til. Jeg er egentlig slet ikke gammel nok til at være brit-popper, men jeg har tre storebrødre, og så skulle jeg ligesom tage stilling. Og Pulp reddede mig ret meget igennem min slut-folkeskoletid, fordi de synger om dem, der er lidt udenfor, og dem, der er lidt mærkelige. Og det talte til mig. Og så var det bare en fantastisk koncert.
Hvad skal en god kulturoplevelse kunne?
– Når jeg selv står og spiller, vil jeg gerne have, at folk er underholdt. Men jeg vil også gerne have, at de går derfra og tænker eller stiller spørgsmål. Det må gerne være noget, der sætter gang i en eller anden bevægelse i maven eller hovedet. Det, synes jeg, er meget vigtigt.
Hvem vil du helst opleve kultur med?
– Min mand. Jeg synes bare, det er så dejligt at stå og snave til koncerter.
Kort om Katinka Bjerregaard
Det kender du hende fra:
Som sanger og tekstforfatter i bandet Katinka Band. Debuterede som romanforfatter i 2023 med Klump – en kærlighedshistorie!
Aktuel med:
Koncert på Brundby Rockhotel, samt kommende turné med start 7. september.
Er der en kulturoplevelse, du aldrig glemmer?
– Jeg får fuldstændig gåsehud over hele kroppen, hver gang jeg ser musicals. Der er et eller andet ved dem, der bare går lige i tårekanalerne. Da jeg var 13-14 år, var jeg i Paris med min mor, hvor vi var inde og se Cabaret. Jeg havde glemt mine briller, så jeg kunne ikke se noget, og jeg kunne ikke forstå fransk overhovedet. Men det var sådan et fantastisk teater, og jeg kan huske, at jeg havde ondt i maven bagefter, fordi jeg bare havde lyst til at stå deroppe på scenen. Jeg følte mig nærmest lidt udenfor. Jeg blev bare så tiltrukket af det scenerum, at det nærmest var en sorg at gå ud af det igen.
Er du nogensinde gået midt i en film, koncert eller teaterstykke?
– Nej. Jeg er også sådan en, der læser bøger færdige, selv om jeg synes, de er dårlige. Jeg synes selv, det er så ubehageligt, når folk rejser sig op og går, når man står på en scene. Det kan godt være, at folk tænker, at det opdager hun ikke. Men jeg opdager det hele. Så det har jeg aldrig gjort.
Hvilken by er din yndlingskulturby?
– Det må nok være København. Der er mange gode tilbud. Nu har jeg tvillinger på fire år, og der er nogle virkelig spændende teaterforestillinger rundt om i København, som er vildt billige, og aktiviteter, hvor man kan møde musik på forskellige måder. Og det betyder meget. Også fordi jeg tit er væk, hvor jeg selv laver noget kultur, og nogle gange kan jeg være helt bombet og slet ikke have lyst til at lave mere, når jeg har gjort mit. Men jeg synes det er vigtigt, at mine børn også oplever det, som jeg selv synes er magisk ved mit arbejde.
Har du en kulturvane, du helst ikke vil være ved?
– Jeg elsker god litteratur og synes selv, jeg har et ret højt kvalitetsniveau. Jeg læser meget poesi og har mange holdninger til det. Men når det kommer til film, så skal det helst bare være skrald. Så skal det ende godt uden for meget konflikt. Tit stopper jeg en Netflix-film for at tjekke, om den ender godt, for ellers kan jeg ikke overskue at se den.
Hvilke kulturoplevelser glæder du dig til?
– Jeg skal høre Pulp igen til en festival i Norge i starten af august sammen med min mand. Det er altid mærkeligt at være til festival i andre lande, for det ligner noget, man kender, og så alligevel ikke helt. Men jeg glæder mig vildt meget. Hvis man har ventet 20 år på noget, er én koncert ikke nok. Så jeg glæder mig til at suge det hele til mig igen.