Se, lyt & oplev
6. november 2024

Her er de 12 bedste pasta-restauranter i København lige nu

Spisen, der svarer til at give sig selv et hjertevarmt kram.
Af: Redaktionen
Graziano

Foto: Graziano // PR

Ambra

Bag en beskeden facade på Store Kongensgade med rødt neonskilt ligger Restaurant Ambra. Men lad dig ikke snyde af den. For der er helt klart tale om quiet luxury.

Når du træder ind over dørtrinnet, bliver du mødt af en overdådig bar, der kunne ligge på Manhattan, og bag baren udfolder sig den største – og smukkeste – restaurant, du næppe længe har set.

Selvom stedet er virkelig stort, er akustikken helt i top.

Du kan sagtens tale stille og uforstyrret med din borddame eller bordherre, mens du nyder Ambras med rette berømte foccacia.

I det hele taget er menukortet en drøm af en italiensk symfoni at gå på opdagelse i. Der er noget til enhver pris og ethvert humør.

Spis for eksempel deres fortrinlige spaghetti pomodoro til rørende 85 kroner. Eller deres himmelske ‘Crudo de branzino’ og en hasselnød-is til dessert. Velbekomme.

Store Kongensgade 59, 1264 København K

Graziano

Denne restaurant – bestyret af Jonathan Balsløw Sørensen, som også har stået i køkkenet på både Bæst og Italo Disco – er italiensk helt ind i knoglen.

Der er Tagliatelle al Ragù Bolognese på menuen, toscansk suppe og dagens fisk, alt sammen serveret på mormor-porcelæn, der får dig til at føle dig aldeles hjemme.

Et hot tip er imidlertid desserten Bomboloni di Graziano. En slags friteret doughnut med gelato på toppen, ledsaget af brændte figner.

Det er næsten en underdrivelse at skrive, at den smager himmelsk.

Møllegade 13, 2200 København N

Calma

Ravioli med braiseret gris og spaghettoni vongole er bare to af de mundvandsfremkaldende retter, du kan bestille på Nørrebro-restauranten Calma.

Udover pastaen er der også risotto, straciatella og bagna cauda – en lun italiensk dip – på menuen.

Vinkortet rummer alt, hvad man kunne drømme om fra både Italien, Frankrig og Tyskland.

Madanmelder Lærke Kløvedal gav restauranten fem hjerter i Politiken med ordene, at der på Calma er grundgod service og et gennemarbejdet menukort.

Jægersborggade 34, 2200 København N

Locale 21

Hos Locale 21 bliver al pastaen lavet i restaurantens eget køkken i alle størrelser og former, og netop pastaen er stjernen i et væld af menukortets retter.

Som for eksempel papardelle med kaninragú, spaghetti med kammuslinger og tomat for ej at glemme deres agnolotti (fyldte pastaer, red.) med kalvekød og salsiccia.

Og så har de en vinkælder der spiller efter alle kunstens regler.

Jyllands-Posten har kaldt pastaen på Locale 21 for intet mindre end verdens bedste og gav i samme ombæring restauranten fem stjerner.

Til frokost kan du nyde fire serveringer for 250 kroner. Det er jo ligefrem til at komme i nærheden af.

Ny Østergade 21, 1101 København K

Circolo

En toscansk restaurant midt på Frederiksberg, der faciliterer en utroligt hyggelig fortovsservering, hvor to geled af tomandsborde med sprød hvid dug er linet i første parket til Gammel Kongevej.

På Circolo laver de ukompliceret, god mad. Som for eksempel pappardelle med dagens ragout, pasta med skaldyrsbisque og hvid fisk og selvfølgelig klassikeren cacio e pepe.

Alle sammen undgåelige klassikere på en italiensk restaurant med et drys af Toscana.

Men de har også et stort udvalg af kød, som de griller på deres trækulsgrill – alt fra blæksprutte til due, højreb, pighvar og lammeryg.

Gl. Kongevej 74D, 1850 Frederiksberg

Mangia

”Du går ind og sætter dig i baren på Bagerstræde, og så bestiller du deres pasta med smør. Efter første bid bliver du så lykkelig, at du bestiller en ekstra lige på stedet. Det er som at spise engle og bade i himlen.”

Sådan blev der sagt her på redaktionen, da Mangias navn poppede op i forbindelse med udformningen af denne pastaguide.

Retten, der henvises til, er ’Plin al burro e timo’, der på dansk betyder ”fyldt pasta med kalv og frilandgris i sauce af smør og timian”.

Nogle kalder det pastakunst, andre kalder det bare fuldstændig overdådigt comfort food, der kan varme selv den koldeste sjæl.

Tilbage er der bare at sige: Carb(e) Diem!

Bagerstræde 9, 1617 København K

Barabba

På Barabba må det godt være festligt, særligt i weekenderne. Musikken er høj, og maden er konge.

Det er et moderne italiensk køkken, der serverer klassikere med et twist, naturligvis æstetisk anrettet.

Således kan du få kunstfærdige tallerkener med snoet smør-spaghetti toppet med caviar, tagliolini med kantareller og cannelloni med fyld af lam og abrikos.

Store Kongensgade 34, 1264 København K

Fabro

Det er intimt, det er hipt, og der er tilpas meget fart på de hurtige gutter i køkkenet.

Selvom restauranten består af bare ét enkelt lille lokale, så tilbyder de også udeservering med plads til, at man kan sidde og sippe et glas italiensk vin i selskab med solens stråler.

Da Fabro udelukkende kører med drop-in, betyder det også, at du næppe kan undgå at stå i kø på grund af den store efterspørgsel.

Så væbn dig med tålmodighed, før du begiver dig mod Københavns Little Italy velvidende, at alle gode pastaretter kommer til dem, som venter.

Borgergade 134, 1300 København K

Osteria 16

Siden Osteria 16s datterrestaurant på Vester Farimagsgade, Spaghetteria, lukkede, må besøget nu omdirigeres til restauranterne i enten Ravnsborggade, Haderslevgade eller på Sønder Boulevard.

Osteria 16 er bedst, når de tager pastakunsten til nye højder ved at akkompagnere den med alt godt fra havet.

Især deres pastaretter med muslinger ville have fået selveste Pavarotti til at gå en oktav op.

Ravnsborggade 14B, 2200 København N, Haderslevgade 16, 1671 København V og Sønderboulevard 54, 1720 København V

Hos Fischer

Restaurant Hos Fischer har eksisteret i over 15 år og er særlig kendt af cacio e pepe-fanatikere som et sted, de kan gå hen og få deres fix.

Og så er det bare et gennemført hyggeligt og afslappet sted beliggende i en tidligere bodega, hvilket kommer til udtryk ved de gamle spillemaskiner, der stadig befinder sig i restauranten.

Maden bliver serveret på rå egetræsborde, og der er afdæmpet stearinlys-stemning i lokalet.

Det emmer af klassisk italiensk trattoria, der serverer enkle retter med simple ingredienser.

Der bliver imidlertid ikke gået på kompromis med hverken håndværk eller smag. Det er klassisk, og det er godt!

Victor Borges Plads 12, 2100 København Ø

Italo Disco

På Vesterbro serverer Italo Disco ifølge dem selv mad, ”som mama ville lave den”.

Selvom den ærkeitalienske restaurant er berømt og berygtet for meget mere end bare deres pasta, så kan du på ugens sidste dag sætte dig til rette og bestille ’Søndagspasta’ for bare 225 kroner – og det er altså inklusiv et glas vin. Lad det blive søndag, NU!

To Sultne Piger er også fans af søndagspastaen, og de gav Italo 9 ud af 10.

Kæmpe anbefaling af den hyggelige Vesterbro-perle.

Oehlenschlægergade 5, 1663 København V

Boutique Emilia

I 2022 åbnede et italiensk kærestepar fra Bologna restauranten Boutique Emilia i en lille kælder på Frederiksholms Kanal.

De laver traditionelle hjemstavnsretter efter deres bedstemors opskrift, og det betyder, at der er klassisk (og killer) tagliatelle alla bolognese, ravioli og tortellini på menuen.

Al deres pasta er håndlavet på stedet, og niveauet er ganske enkelt i en liga for sig selv. Det her er overjordisk godt.

Kort efter åbningen blev restauranten overrendt af gæster, fordi rygtet gik, at deres bolognese var en sensation.

Efterspørgslen er stadig massiv, så man kan ikke bare droppe ind en tirsdag aften. Book i god tid, og fortryd intet.

Frederiksholms Kanal 4, 1220 Kobenhavn K

Læs mere om:

Læs også