Bolig
9. april 2020

Derfor spiser vi æg til påske

Påske er lig med æg, og det er ikke kun dem af chokolade. Men hvorfor er det, at påsken er æggenes fest? Få svaret her
Af: redaktionen

foto Panthernedia

Påsken står for døren, og traditionen tro er der dejligt mange helligdage, gækkebreve, påskefrokoster og så naturligvis æg.

Og her taler vi æg i alle afskygninger. Der er naturligvis æg til den søde tand – nemlig alle påskeæggene af chokolade. Og så er der helt almindelige æg.

Få en opskrift på æggesalat - perfekt til påskefrokosten

Men hvor stammer skikken med påskeæg – og her taler vi ikke om dem af chokolade, men traditionen med at male og spise æg til påske?

I gamle dage var det et sikkert forårstegn, når hønsene begyndte at lægge æg igen.

Ægget er siden den tidligste kristendom blevet brugt som symbol på opstandelsen: Æggeskallen ser død og livløs ud som graven, men indeni bryder et nyt liv frem, ligesom Jesus brød ud af grav og død, da han opstod påskemorgen.

Lav dine egne påskeæg med chokolade og nougat - få opskriften her

Det er også en gammel skik at pynte sine æg. Tidligere bar man en påskekurv med æg til kirke påskesøndag og fik præsten til at velsigne sine æg.

Mange steder gik der sport i at dekorere æggene smukkest og bære den smukkeste påskekurv til kirken.

Kilde: Folkekirken.dk

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs mere om:

Læs også